Afbeelding

Workshops: Van wild fruit plukken tot boterkarnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Vanaf oktober 2014 bieden wij onderstaande workshops aan.

- WILD FRUIT PLUKKEN.
Wilt u zelf fruit plukken en een jam en/of likeur maken? Geef u dan op voor de workshop ?wild fruit plukken en verwerken?.Wij gaan zo mogelijk de natuur in om zelf fruit te plukken en hier een jam en/of likeur van te maken in Gerry haar keuken. U dient zelf een weckfles van 1 liter en een jampotje mee te nemen. Gerry zorgt voor de overige benodigdheden als brandewijn, suiker etc.

Deze dag (inclusief koffie/thee en lunch) bieden wij u aan voor ? 55,00. Maximaal 4 personen.

Data: vrijdag 10 en/of zaterdag 18 oktober van 10.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

- HAZELNOOTPASTA MAKEN
Wij gaan zo mogelijk de natuur in om hazelnoten te plukken. Daarna gaan we samen aan de slag om een hazelnootpasta te maken met onder andere honing, cacao en zonnebloemolie in Gerry haar keuken. Deze workshop is inclusief koffie/thee en de ingrediënten die nodig zijn voor de pasta. U dient zelf een jampotje mee te nemen. De kosten voor deze workshop zijn ? 12,50. Maximaal 4 personen.

De datum van deze workshop is: zaterdag 11 en/of vrijdag 17 oktober van 13.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

- AMANDELSPIJS MAKEN
Al jaren maakt Gerry Groffen Prins zelf amandelspijs. Regelmatig krijgt zij de vraag van familie en vrienden naar dit recept.

Gerry nodigt u uit om samen met haar amandelspijs te maken. We malen de amandelen en voegen er de overige ingrediënten aan toe. Dit mag u mee naar huis nemen om later te verwerken in bijvoorbeeld een taart of rozijnenbrood. De kosten hiervoor zijn ? 6,50.

Amandelspijs maken is uitstekend te combineren met de workshop hazelnootpasta maken. Maximaal 4 personen.

Data: in overleg.

- BOTER KARNEN

Dit jaar heeft Gerry Groffen Prins van haar vriendin een boterkarn gekregen en wat is zij er blij mee. Sinds een aantal maanden karnt zij haar eigen boter. Ze gebruiken de boter op brood, bakken er vlees en vis in en gebruiken het voor cake en taart bakken. Wilt u ook een keer boter karnen? Wees welkom. Gerry zorgt voor room. U dient zelf een botervloot of iets dergelijks mee te nemen.

Boter karnen is uitstekend te combineren met de workshop hazelnootpasta maken en/of amandelspijs maken.

De prijs van boter karnen is ? 5,00. Maximaal 4 personen.

Data: in overleg.