Lezing Tosca Niterink in Bibliotheek Kampen

Cultuur

KAMPEN - Tosca Niterink geeft, samen met haar partner Anita Janssen, een lezing in de Bibliotheek Kampen over haar in april 2014 verschenen boek 'De Vergeetclub' op dinsdag 23 september.

Tosca Niterink is actrice, columnist en schrijver. Met een scherp oog en humor beschrijft Niterink in ?De Vergeetclub' de uitgesproken karakters van haar dementerende moeder en acht andere dames op leeftijd. De dames proberen elkaar de loef af te steken door op te scheppen over hun nageslacht, zich mooi op te maken of door het beste plekje in de huiskamer te veroveren. Als er op een gegeven moment een man op de afdeling komt wonen, overlijdt hij binnen drie weken, en dat verbaast niemand. Van het boek is binnen een paar weken na uitbrengen al een vierde druk verschenen.

De partner van Tosca, Anita Janssen, zorgt tijdens de lezing voor audiovisueel geschut. Zij werkt als camerajournalist en radio verslaggever bij Omroep West en maakte onder andere reisreportages en films voor Holland Doc, en Vara's Humor TV. Ook maakt ze foto's voor de NRC.

De lezing begint om 19.30 uur. De entrée is 7,50 euro voor niet-leden en 5 euro voor leden. Belangstellenden kunnen zich opgeven via post@bibliotheekkampen.nl.