Afbeelding
Picasa

Steppers slaan toe op NK

Sport

NK-successen voor steppers

 

BERG ? Stepteam Selles Auto's Kamperzeedijk kan terugkijken op een geslaagd NK op de lange afstand. Het team veroverde zeven podiumplaaten in Berg.

 

De rijders van stepteam Selles Auto's Kamperzeedijk stonden zaterdag voor een zware opgave: vijftig kilometer steppen over de Nedereindse Berg, het wielerparcours aan de rand van Nieuwegein, een bochtige route met een venijnig steile klim en veel vals plat.

In de jeugdcategorieën werden kortere afstanden verreden. Jorian Duim en Marit van der Weerd en Josine Akkermans zorgden voor de eerste successen van de dag.  Allebei wonnen ze zilver bij de cadetten, de leeftijdscategorie van 13 t/m 15 jaar.

Juniorrijdsters Diana Klooster en Lianne van Asselt moesten wel de volledige afstand afleggen. Diana Klooster veroverde de nationale titel. Zilver was er voor Van Asselt. Van alle deelnemende dames werden ze vijfde en zevende.

 

Bij de dames senioren legde Alice Klooster beslag op een derde plaats. Ook in de categorie masters was er succes voor het Kamperzeedijker team: Jan van der Weerd kreeg het zilver omgehangen, voor Diana van der Weerd was er brons.

Op 20 september wordt de stepcompetitie afgesloten met een thuiswedstrijd. Dan zal aan de Kamperzeedijk voor de deur van sponsor Selles Auto's het startschot klinken voor de klassieker onder de Nederlandse stepwedstrijden. Meer informatie hierover is te vinden op Stepteamkamperzeedijk.nl/wedstrijd.