Wit-Blauw toont veerkracht

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics heeft zaterdag een zege geboekt. Bij Rheko wonnen de Kamper korfballers met 18-22. Een belangrijke overwinning voor Wit Blauw. de ploeg toonde veerkracht en karakter en behield het vertrouwen in eigen kunnen door middel van een sterke teamspirit.

Wit-Blauw speelde vroeg in het seizoen al een cruciale wedstrijd. Er moest gewonnen worden om aansluiting bij de top te behouden. De ploeg van trainer Harm Jan Smit begon goed en was in de eerste helft de betere ploeg. Het maken van een doelpunten was echter een probleem.  Rheko had veel moeite met de pressie van Wit Blauw, maar wist de spaarzame kansen via een hoog schotpercentage toch te verzilveren.Tot ongeloof van Wit Blauw stond er in de rust dan ook een 8-6 achterstand op de borden.

Al snel na rust kwam Wit Blauw op gelijke hoogte. Aanvallend vielen de goals nu makkelijk. De ploeg scoorde in het tweede bedrijf maar liefst vijftien keer. Rheko gaf achter niet op en bleef knokken om in de wedstrijd te blijven. Wit-Blauw gaf door individuele fouten en concentratieverlies de treffers te gemakkelijk weg. Wit-Blauw bleef echter aan de goede kant van de score en gaf de zege niet meer uit handen.