Wilsum laat onderuit

WILSUM ? Voor het eerst in de historie speelde Wilsum afgelopen zaterdag een competitieduel tegen Hattem. Het werd geen succes. Vier minuten voor tijd maakte Hattem de winnende treffer: 1-2.

Wilsum, zonder aanvoerder Jan van Spijker, speelde een matige wedstrijd tegen Hattem. De gasten had de gehele wedstrijd het beste van het spel. Het eerste kwartier liet Wilsum zich achteruit drukken. De 0-1 in de 14e minuut was dan ook logisch gevolg. Nadat Sonke de Velde de lat raakte en Jurre Heldoorn in de rebound te gehaast afwerkte sloeg Hattem in de omschakeling.

Daarna nam Wilsum het heft wat in handen, maar het spel aan beide kant bleef matig en rommelig. Wilsum kwam in de 37e minuut terecht op 1-1. Een lange bal van achteruit werd door William van Zuthem goed doorgekopt op Sonke de Velde, die met links knap de Hattem doelman wist te passeren.

De tweede helft was niet veel beter. Wilsum acteerde onzeker in de achterste linie en leed veel balverlies op het middenveld. Hattem was niet veel beter en de wedstrijd zakte naar een bedenkelijk niveau. In het laatste deel na rust kreeg Hattem meer controle en kreeg het mogelijkheden. In de 86ste minuut viel de 1-2. Wederom werd er niet goed ingrepen door de Wilsum-verdediging. Daarna was Wilsum niet bij machte om de schade te herstellen.