Revanche korfballers DOS

KAMPEN ? De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag een dubbele revanche genomen. In eigen huis werd Hoogkerk met 23-16 verslagen.
Er waren dubbele revanchegevoelens bij de Kampenaren vooraf de wedstrijd op sportpark De Maten. De geelzwarte brigade wilde de kater van afgelopen woensdag wegspelen, toen in Arnhem met 19-12 werd verloren van Oost-Arnhem. DOS had woensdag het schot thuisgelaten en kon dus ondanks goed spel niet overtuigen. Dat moest voor eigen publiek beter.
Een tweede reden om gemotiveerd binnen de lijnen te komen lag al wat langer geleden. In de zaalcompetitie verspeelde DOS op de slotdag het kampioenschap door bij Hoogkerk onderuit te gaan. Twee redenen dus om iets recht te zetten.
DOS speelde verbeten en was nu wel zuiver in de afwerking. Zonder echt groots te spelen pakte de thuisploeg vlot een 4-2 voorsprong. Dat verschil van twee punten bleef tot 6-4 op het scorebord staan. Een Kamper tussensprintje van drie treffers leverde een gat op van vijf doelpunten: 9-5. In de laatste minuut voor rust dacht DOS die voorsprong mee te nemen naar de thee, maar Hoogkerk profiteerde van Kamper concentratieverlies en verkleinde de achterstand tot 9-6.
Direct na rust scoorde Hoogkerk gelijk in haar eerste aanval 9-7 en leek de wedstrijd spannend te worden. Een tempoversnelling bij 11-9 van een op dat moment prima spelend DOS was echter genoeg om de wedstrijd op slot te gooien. Met goede combinaties en een scherpe afronding vanaf de vrije worp- en de strafworpstip zorgde binnen tien minuten voor een compleet ander beeld. DOS leidde met 18-10 en had de punten binnen.
Hoogkerk schakelde daarna over op extreem achterverdedigen, maar DOS behield rust en overzicht om de goede kansen te pakken. De voorsprong werd nooit meer echt kleiner en zo kon DOS met 23-16 de punten pakken. Uiteraard was trainer-coach Remco Jacobs een tevreden man: ?Het is knap om na zo'n doordeweekse wedstrijd met slecht resultaat gelijk de knop weer om te zetten. Dat heeft het team prima gedaan. Iedereen was scherp, er werd goed verdedigd en ik was vooral blij dat de afronding ook op orde was. Hier ligt wel een basis om verder te bouwen.?
DOS zal die basis zaterdag in Zwolle hard nodig hebben in de derby tegen Sparta. Daarna kan de balans opgemaakt worden van de eerste competitieweken om te kijken wie bovenin dan wel onderin zal meedraaien.
Doelpunten DOS: René Bruggeman en Yvonne ten Hove 5x, Linda Treep en Michaël Jongman 4x, Camiel van Keulen en Iris van Dijk 2x, Nynke Links 1x