KHC komt sneu weg

KAMPEN - KHC kende zaterdag een frustrerende start van de competitie. De ploeg verloor op eigen veld met 0-1 van DOS '37. De winnende treffer van de bezoekers uit Vriezenveen viel vier minuten voor tijd.

KHC bood goed tegenstand tegen DOS '37, dat in de bovenste regionen wil meedraaien. De eerste kans was voor Leroy Knol, maar zijn inzet werd gepareerd door de keeper. In de 21ste minuut kreeg Justin Drost een gele kaart, nadat hij met een te hoog been inkwam. Een kaart met grote gevolgen.

Na rust kwam er meer actie in de wedstrijd. De sterk spelende Karim Gabara wist een treffer van DOS '37 te voorkomen. Daarna kroop KHC in de 63ste minuut nogmaals door het oog van de naald. Ook KHC was gevaarlijk. De wedstrijd leek af te stevenen op een remise, maar door een domme overtreding van Drost kwam de thuisploeg in een lastig parket terecht. Nadat Drost zijn tegenstander vasthield, kreeg hij van de arbiter zijn tweede gele kaart.

KHC bleef in het restant aardig op de been met een man minder. Invaller Ronald Arends was zelfs nog dicht bij de 1-0, maar de keeper bracht met zijn vingertoppen redding. Vier minuten voor tijd ging het toch nog fout voor KHC. De verdediging verkeek zich op een hoekschop. Een speler van DOS '37 profiteerde door hard raak te schieten.