Zalk na rust ruim langs Wijthmen

ZALK - Zalk is de competitie begonnen met een zege. Wijthmen werd met 3-0 verslagen.

Zalk had het moeilijk in de eerste helft. De ploeg kreeg in de 8e minuut nog wel een goede kans op de openingstreffer. Simon van Halm speelde zich knap vrij en schoot de bal via de lat over. Daarna zakte Zalk weg en trok Wijthmen de wedstrijd naar zich toe. Tot veel gevaar leidde dit niet. Alleen in de 16e minuut was Wijthmen zeer dreigend, maar Zalk-keeper Jim van der Wijk greep goed in.

Na rust ging het stukken beter met Zalk. De ploeg was feller en zette meer druk naar voren. Toch was de eerste kans voor Wijthmen. Gelukkig voor Zalk vloog de bal voorlangs. Zalk schroefde het tempo omhoog en de bezoekers kregen steeds meer problemen. Dat leidde in de 64ste minuut tot de openingsgoal. Aart  Schreuder schoot een strafschop binnen. Twee minuten later kopte invaller Jurjen Hofstra raak uit een voorzet van Michel Hamer.

Wijthem zette nog even aan, maar keeper Van der Wijk wist de aansluitingstreffer te voorkomen. Vlak voor tijd tekende Michel Hamer voor de 3-0 eindstand.