Afbeelding

Eerste Hanzetocht Kampen langs uiterwaarden IJssel

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Zaterdag 4 oktober vindt de eerste Hanzetocht Kampen plaats; de eerste in een reeks seizoenswandelingen, geschikt voor elke wandelaar.

Het gaat om een langere wandeling, van ongeveer 18 kilometer, van Zwolle naar Kampen langs de uiterwaarden van de IJssel. "Hierbij ga je met het Kamperlijntje naar Zwolle om daarna, door het prachtige landschap van de IJsseldelta, terug te wandelen naar Hanzestad Kampen", aldus de organisatie. "Langs de tocht is een aantal rustpunten om te genieten van de omgeving en om iets te eten en te drinken."

De kortere route, van ongeveer 8 kilometer, is een wandeling rondom Kampen. "Deze prachtige vier jaargetijden wandeltochten laten de verschillen in de seizoenen zien langs de uiterwaarden van de IJssel tussen de Hanzesteden Kampen en Zwolle. Voor 2015 zijn ook al vier Hanzetochten vastgesteld."

Iedere wandelliefhebber en nordic walker kan aan deze wandeling deelnemen, lidmaatschap van een wandelsportorganisatie is niet noodzakelijk. Honden zijn ook toegestaan, mits aangelijnd. "Bij mooi weer kun je lekker verkoelende natte voeten halen in de IJssel tussen Wilsum en het Theehuis Zalkerveer. Inschrijven kan nu al door gegevens via het inschrijfformulier in te vullen op www.ontdekdeijsseldelta.nl. Door de inschrijving is men verzekerd van een startnummer en maak je meteen kans op een paar nieuwe wandelschoenen ter waarde van 150 euro. Ook maak je kans bij het achterlaten van je unieke IJsseldelta wandelmoment."

De start is bij Restaurant de Vier Jaargetijden, IJsselkade 59, Kampen. De starttijden voor de 18 kilometer zijn tussen 9.00 en 11.00 uur en voor de 8 kilometer tussen 10.00 en 14.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro per persoon. Leden van een wandelsportorganisatie krijgen één euro reductie. Gezinnen (4-7 personen onder wie minimaal 1 kind en 1 volwassene): 10 euro, leden 7,50 euro.

De organisatie van de Hanzetocht heeft de routes met pijlen bewegwijzerd; parkeren kan gratis bij het NS Station Kampen/IJsselmuiden. De Hanzetocht wordt gelopen onder auspiciën van de Oostelijke Wandelsport Bond. Goedgekeurd OWB 2014 ? 1044. De vastgestelde en goedgekeurde data voor de Hanzetochten Kampen in 2015 zijn 3 januari 2015, 11 april 2015, 4 juli 2015 en 3 oktober 2015.