Gideon Bodden Beiaardier.
Dag- en weekbladen zijn bij plaatsing naamsvermelding verplicht en auteursrechten conform de gebruikelijke normen die het medium hanteert.
Gideon Bodden Beiaardier. Dag- en weekbladen zijn bij plaatsing naamsvermelding verplicht en auteursrechten conform de gebruikelijke normen die het medium hanteert. Foto: Fred van Laarhoven fotografie

Beiaardconcert Nieuwe Toren Kampen 1 juli

Algemeen Ingezonden

Op vrijdagavond 1 juli geeft de Amsterdamse beiaardier Gideon Bodden een concert op het carillon van de Nieuwe Toren in Kampen. Bodden heeft diverse concoursen gewonnen, en speelt normaliter in Schoonhoven, Hilvarenbeek en Amsterdam (Westertoren, Zuidertoren en Oudekerkstoren). Ook is hij adviseur bij het gieten van nieuwe klokken en de restauratie van carillons. In Kampen speelt hij werken van onder anderen Sweelinck en Mozart. 

Het concert is het best te beluisteren in de luistertuin ‘Het Hof van Breda’, met de ingang aan de Marktsteeg. Daar is ook een programmaboekje, koffie en thee verkrijgbaar. Het concert begint om 19.30 uur, maar luisteraars kunnen ook later komen.