Erik Post leidt IJVV naar zege tegen KHC in doelpuntrijke derby: 5-3

IJSSELMUIDEN ? Wedstrijden tussen IJVV en KHC zijn vaak aantrekkelijk en dat was zaterdag niet anders. De vele toeschouwers zagen veel kansen voor beide doelen en maar liefst acht doelpunten. Het was de wedstrijd van Erik Post. De spits, die eerder vier jaar speelde bij KHC, was doorslaggevend met drie doelpunten. In dit duel werd nog maar eens duidelijk dat beide ploegen problemen hebben in de defensie. Dat leidde tot veel spektakel en doelpunten. In de beginfase kreeg IJVV maar geen vat op de snelle Tom Diender en de sterke Ronald Arends. Diender leek al in de 3e minuut op weg naar de 0-1, maar de lat stond succes in de weg. Acht minuten later werd een inzet van Diender gekeerd door IJVV-goalie Albert Jan Meuleman. De beginfase was duidelijk voor KHC. De beloning kwam in de 13e minuut. KHC schakelde razendsnel om. Arends was het eindstation: 0-1.IJVV schrok wakker en Chiel Buikema kreeg twee goede kansen om de stand gelijk te trekken. Nadat Arends namens KHC een kans op 0-2 liet liggen kwam IJVV op 1-1. Keeper Meuleman kreeg een schot van Roelof van den Berg niet onder controle. In de rebound sloeg Erik Post toe. Daarna trok IJVV het duel naar zich toe. Severin Simic kopte in de 29e minuut net naast en legde twee minuten later af, terwijl hij beter zelf had kunnen schieten. Een fout van de onzeker spelende Justin Drost vormde de basis van de 2-1 van IJVV. Drost werkte de bal niet snel genoeg en verslikte zich in Roelof van den Berg. Daarna kon Chiel Buikema IJVV op voorsprong brengen. Na deze treffer kreeg KHC de regie weer in handen. Tom Diender was twee keer heel dicht bij een doelpunt. De eerste keer redde keeper Meuleman, de tweede keer schoof hij de bal naast. De tweede helft begon spectaculair. Direct na rust was er een grote kans voor KHC'er Arends. Even later trok Durk van der Leest aan de noodrem. Hij werd vervolgens met rood weggestuurd. Chiel Buikema schoot de toegekende strafschop binnen. KHC ging vervolgens alles of niets spelen. Lesley de Munnik schoof een linie op en IJVV raakte met een man meer de grip kwijt. Er kwam vuur in de wedstrijd en het publiek genoot met volle teugen van het boeiende voetbalgevecht. In de 57e minuut kreeg KHC loon naar werken. Leroy Knol knalde een vrije bal achter keeper Meuleman. In de 66e minuut had KHC pech dat een vrije bal van Knol de lat toucheerde. In de daaropvolgende aanval sloeg IJVV genadeloos toe via Post. Het was de genadeklap voor KHC. Twee minuten later volgde de 5-2, wederom via Post. IJVV verzuimde daarna om de score verder op te voeren. De concentratie verslapte bij de IJsselmuidenaren. Arends profiteerde hiervan in de 84e minuut door de 5-3 te scoren. Spannend werd het echter niet meer. KHC kon een nederlaag niet meer voorkomen.