Verlies Go-Ahead, dure nederlaag Zalk

KAMPEN ? Go-Ahead heeft zaterdag met 2-0 verloren bij Alcides. Omdat Stevo met 2-1 verloor van Rouveen is de Kamper ploeg nog niet helemaal zeker van de volgende ronde. Rouveen moet nog een wedstrijd spelen in de poulefase van de beker en zal tegen het sterke Alcides een grote overwinning moeten boeken om door te gaan.Alcides was tegen Go-Ahead Kampen de betere ploeg. In de eerste helft was de beste kans echter wel voor de Kampenaren. Yoshua van Marle verscheen alleen voor de keeper, maar schoot tegen de goalie aan. Vlak na rust kwam Alcides verdiend op voorsprong uit een strafschop. Rienk van de Wetering liet zich verleiden tot een licht overtreding en de bal ging op de stip. Twintig minuten voor tijd werd Jeroen van den Bosch met rood weggestuurd wegens het van achteren inglijden op een tegenstander. Met tien man was Go-Ahead nog dicht bij de gelijkmaker via Gework Petrosjan, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Via de counter bepaalde Alcides de eindstand op 2-0.Go-Ahead is bijna zeker van de volgende bekerronde, maar moet nog even afwachten wat Rouveen volgende week doet tegen Alcides. Van de andere Kamper clubs had alleen Zalk nog een kans op de volgende ronde. Dan moest het wel winnen van Hulshorst en hopen dat concurrent EDON zou gelijkspelen of verliezen tegen Reaal Dronten. De Zwolse ploeg speelde gelijk tegen Reaal, maar Zalk verloor met 2-1. Een dure nederlaag. Hulshorst was de gelukkigste in dit duel. In de 40e minuut kwam Hulshorst op voorsprong. Vlak voor rust bracht Aart Schreuder Zalk weer langszij via een benutte strafschop.Na rust was Zalk in het eerste kwartier de betere ploeg. Dit leidde tot kansen. Een kopbal van Simon van Halm werd gestopt door de keeper en Hendri Vinke kopte net naast uit een voorzet van Georgie Huisman. Uit de tegenaanval scoorde Hulshorst de winnende treffer. Daarna was invaller Sander Vinke nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij raakte de lat.KHC verraste met 3-2 zege tegen hoofdklasser Hoogeveen. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar kwam een stuk beter voor de dag dan enkele dagen eerder tegen FC Meppel. In de eerste helft creëerde een goed combinerend KHC veel kansen. In de 19e minuut kwam de Kamper ploeg terecht op 1-0 via Jonathan van Marle. Daarna liet Arjan Bults twee goede kansen liggen. In de 26e minuut scoorde Hoogeveen de gelijkmaker uit een tegenaanval. In de 56e minuut zorgde Tom Diender voor 2-1. Ronald Arends maakte er in de 89e minuut 3-1 van. In blessuretijd scoorde Hoogeveen de 3-2 uit een strafschop.DOS Kampen slaagde erin om de derde poulewedstrijd in de beker winnend af te sluiten. In Hengelo werd Achilles 12 met 2-5 verslagen. In de 8e minuut miste de thuisploeg een strafschop. Daarna kwam DOS beter in de wedstrijd. In de 38e minuut zorgde Frank Post voor de 0-1. Vlak na rust kwam Achilles 12 terug tot 1-1 via een benutte strafschop. Daarna liep DOS uit naar 1-5 via goals van Frank Post (2), Lenhard de Velde en Wim Snippe. In de 77e minuut zorgde Achilles 12 voor de 2-5 eindstand.IJVV won met 2-3 bij BAS. In de eerste 45 minuten kwamen beide ploegen tot scoren. Gertjan van den Belt scoorde namens IJVV. Na rust zorgde Eric Post voor de 1-2. BAS scoorde vervolgens uit een strafschop, waarna Chiel Buikema via een fraaie vrije trap IJVV de bekerwinst bezorgde.