Mirriam Bouwmeester
Mirriam Bouwmeester Foto: aangeleverd

Mirriam Bouwmeester exposeert op KlimaatExpo ‘22

Algemeen

KAMPEN - Uit de 2200 inzendingen voor de KlimaatExpo `22 van de Fundatie te Zwolle en ArtsWorlds zijn 250 kunstwerken geselecteerd. De 250 kunstwerken komen van 225 kunstenaars. Eén van hen is Mirriam Bouwmeester, beeldend kunstenaar en tevens voorzitter van stichting De Kunstbrug in Kampen.

KlimaatExpo ’22 is de eerste landelijke tentoonstelling waarbij kunstenaars gevraagd worden om hun visie op de klimaatverandering uit te beelden. Het aluminium werk, Blauwborst - What`s happening 2 van Bouwmeester is gekozen om geëxposeerd te worden. Zie ook: https://www.mirriambouwmeester.nl/nl/expositie/klimaat-expo-fundatie/

Bouwmeesters werken gaan over klimaatproblematiek en het uitsterven van flora en fauna. Het zijn vraagstukken over de natuur, gedragspatronen, lichaamstaal en klimaatgevolgen. “De klimaatverandering door onze vervuiling is zo aangrijpend dat ik wil vastleggen, wat ik nu nog zie, niet wetende wat er straks verdwijnt,” aldus Bouwmeester. 

Het werk ‘Blauwborst - What`s happening 2’ is geborsteld gerecycled aluminium, waarop digitale bewerking van foto en schilderij is geprint. Deze afbeeldingen zijn details vanuit werken van Bouwmeester. Na de print wordt het handmatig bewerkt met oilpastel. De oplage is 30 stuks, digitaal genummerd. De handmatige bewerking maakt dat iedere werk uniek wordt. ‘Blauwborst - What`s happening 2’ is te zien in de tuinzaal van Kasteel Nijenhuis. De gehele tentoonstelling is te zien van 17 september tot en met 4 december in Museum de Fundatie, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle, Kasteel het Nijenhuis, de tuinzaal en de beeldentuin in Heino/Wijhe.

Afbeelding
Verdachte van moord op dochter na sprong in IJssel naar Pieter Baan Centrum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
In- en uitchecken met betaalpas of creditcard in bussen OV-regio IJsselmond Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
N50 Kampen – Kampen Zuid: werkzaamheden en verkeershinder van 3 tot 17 mei Algemeen 18 uur geleden