Go-Ahead boekt gelukkige bekerzege

ERMELO ? Go-Ahead is het bekertoernooi begonnen met een 2-3 overwinning bij DVS '33. De overwinning was niet verdiend. De thuisploeg kreeg bij een stand van 2-3 in de laatste twintig minuten diverse opgelegde kansen, maar de gelijkmaker bleef uit. DVS '33 begon fanatiek en zette Go-Ahead gelijk onder druk. Naarmate de eerste helft vorderde wist Go-Ahead zich echter steeds beter onder de druk uit te voetballen. In de 39e minuut zette Hussein Raza de Kamper gasten op voorsprong. Vier minuten later schoot Sander Morren op schitterende wijze raak: 0-2. Vlak voor rust kwam de thuisploeg terug tot 1-2 via een benutte vrije trap. In de tweede helft legde DVS '33 nog nadrukkelijker de nadruk op de aanval. Al snel speelde een blunder van de DVS-keeper Go-Ahead in de kaart. Na de fout van de sluitpost kon Joshua van Marle simpel de 1-3 aantekenen. Daarna bleef Go-Ahead tot en met de 70e minuut relatief eenvoudig op de been. Toen scoorde DVS '33 de belangrijke 2-3. Het was voor de hoofdklasser uit Ermelo het sein om nog een keer vol gas te geven. In de laatste 25 minuten (inclusief blessuretijd) was het voor Go-Ahead overleven en kwam het diverse keren erg goed weg. Zo raakte DVS '33 in de 71e minuut de kruising. Vervolgens schoot de ploeg een strafschop tegen de paal en stond drie minuten de lat een gelijkmaker in de weg.