Afbeelding
Foto: Betty Radstok

Kampenaar wint Gouden Buur Award voor Overijssel

Algemeen

KAMPEN – In het kader van Burendag werd zaterdag 24 september de Gouden Buur Award voor Overijssel uitgereikt aan Anne van Dijk uit Kampen, bewoner van appartementsgebouw IJsselstaete aan De Omloop in Kampen.

Tot 8 september konden mensen voor de Gouden Buur Award genomineerd worden. De organisatie ontving in totaal 1.097 nominaties. Wie een buur had genomineerd kreeg een digitale Gouden Buur Award om uit te printen voor hun Gouden Buur. Daarnaast zijn 12 Gouden Buren extra in het zonnetje gezet, voor elke provincie één. Deze bijzondere buren zijn door de jury geselecteerd omdat zij een uitzonderlijke bijdrage leveren aan het welzijn van de buurt.

Voor Overijssel heeft de jury daarvoor Kampenaar Anne van Dijk gekozen. De voor hem ingezonden nominatie luidde als volgt:
“Ons appartementengebouw telt 12 appartementen en 4 bijbehorende huizen. Anne van Dijk is voor alle medebewoners steun en toeverlaat op het gebied van technische aangelegenheden. Hij gaat het dak op om afgewaaide dakpannen op hun plaats te leggen, onderzoekt een lekkende dakgoot, zoekt uit hoe we collectief op elektriciteit kunnen besparen, verwijdert onkruid in de tuin, snoeit de heg, onderzoekt de mogelijkheid voor aanleg van laadpalen voor elektrische auto’s, enz. enz. Los van dit alles is geen moeite hem te veel als een medebewoner een individueel beroep op hem doet. Als we als buren deze man zouden missen, moeten we voor alles wat hij doet iemand laten komen. Al met al is deze Anne voor ons dus beslist de Gouden Buur!”

De Gouden Buur Award werd zaterdagmorgen in bijzijn van zijn buren aan Anne uitgereikt, tesamen met een bos bloemen en een waardebon.