Zalk wint IJsselderby tegen Wilsum

WILSUM ? Op de accommodatie van Wilsum aan de Quarles van Uffordweg 1 in Wilsum werd zaterdag voor de laatste keer een officiële voetbalwedstrijd afgewerkt. In de loop van volgende week verhuist de club naar de nieuwe thuishaven aan de overkant. Het werd een afscheid met het mooie affiche Wilsum-Zalk. In de praktijk maakten beide ploegen er een aantrekkelijke wedstrijd van zonder goed voetbal, maar met gevaar voor beide doelen. Het werd een wedstrijd van de gemiste kansen, waardoor de vroege treffer van Simon van Halm (Zalk) uiteindelijk goud waard bleek. Een fel Zalk had in het begin van de derby de touwtjes in handen. Dat leidde tot een vroege goal van Simon van Halm. Daarna bleef Zalk enige tijd de betere ploeg, maar echt doorbijten deed het niet. Wilsum kwam beter in de wedstrijd en kreeg vlak voor rust een enorme kans. Wiljan van Zuthem ging alleen af op het doel, maar keeper Frank Bloemert wist met zijn voet redding te brengen. Vlak daarvoor verscheen Simon van Halm alleen voor keeper Bolt, maar hij schoot over. Na rust gooide Wilsum er een schepje bovenop en ontstond er een echte derby vol strijd. Beide ploegen waren enkele keren dreigend met wat schoten. In de 62e minuut raakte Wiljan van Zuthem de lat. Zalk kreeg steeds meer ruimte, maar ging daar niet goed mee om. Daardoor bleef Wilsum in de wedstrijd en de ploeg van trainer Jan Stoffer was enkele keren dicht bij de gelijkmaker. In de slotfase zette Wilsum de poorten helemaal open. Jurjen Hofstra kreeg enkele kansen om de strijd te beslissen, maar hij scoorde niet. Zo bleef het spannend tot de laatste seconde, maar het bleef bij 0-1.