Zalk verliest eerste nacompetitieduel

ZALK ? Zalk is de strijd om promotie naar de derde klasse niet goed begonnen. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Dik Runherd met 0-1 van derdeklasser TeugeZalk ?trainer Dik Runherd was na afloop realistisch. ?Of we verdiend hebben verloren? Teuge heeft een zwaar bevochten zege geboekt en was het meest efficiënt. Zij krijgen twee kansen en maken één doelpunt. Wij krijgen vier kansen, maar scoren niet. Het verschil tussen een derde- en vierdeklasser.? Teuge was in de eerste tien minuten de betere ploeg. Daarna kwam Zalk beter in de wedstrijd. Dat leidde tot een paar gevaarlijke schoten van Simon van Halm en een mooie kans voor Aart Schreuder. Na een goede pass van Van Halm dook Schreuder alleen op voor het doel, maar de goalie bracht redding. Aan de andere kant was er ook een grote kans voor de bezoekers. Na een goede voorzet was er een vrije kopkans voor Teuge. De bal werd ook goed ingekopt, maar Zalk-goalie Jim van der Wijk voorkwam een treffer. Zalk-trainer Runherd zocht vervolgens met een tevreden gevoel de rust op. ?We waren minstens gelijkwaardig.? Hij bracht voor de tweede helft A-junior Karsten Esselink binnen de lijnen voor Sander Vinke. De jeugdspeler was twee keer gevaarlijk. Een keer raakte hij de lat. Na een uur spelen liep Zalk echter averij op. Na een ingooi werd de bal goed doorgekopt. Stefan van Ommen liet zich aftroeven, waarna de speler van Teuge doeltreffend uithaalde. Daarna slaagde Zalk er niet meer in om nog gevaarlijk te worden. Komende zaterdag (aanvang 15.30 uur) is de return in Teuge, met als inzet een plaats in de derde klasse. Ondanks de nederlaag ziet Runherd nog kansen. ?Als we op volle oorlogssterkte zijn en bepaalde belangrijke spelers hebben een goede dag, dan hebben we zeker nog kans. Ik heb er nog wel vertrouwen in.?