KHC slacht DOS

KAMPEN ? KHC heeft zaterdag korte metten gemaakt met DOS Kampen. In de Kamper stadsderby sloeg de ploeg van trainer Herman Oosterhaar genadeloos toe in de omschakeling tegen een naïef spelend DOS, dat op Sportpark De Venen veel te veel ruimte weggaf. KHC won uiteindelijk met 5-1, waarbij de ene treffer nog mooier was dan de andere. DOS begon goed aan het duel en zette KHC onder druk. Dit leidde in de eerste minuut tot een goal van Patrick Bastiaan, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Gaandeweg kwam KHC wat beter in de wedstrijd. In de 15e minuut werd een overtreding op Justin Drost van Wim Snippe bestraft met een penalty. Jonathan van Marle slaagde er vervolgens niet in om de strafschop te benutten. Zijn inzet werd gepakt door DOS-keeper Wilco de Vries. Twee minuten later was het toch raak via een schot van Tom Diender. DOS speelde wat verzorger, maar werd zelden dreigend. Bovendien had het geen vat op de snelle uitbraken van KHC. In de 29e minuut was Frank Post even gevaarlijk. Hij schoot in het zijnet. Even later scoorde KHC uit een snelle flitsende counter 2-0. Van Marle maakte op fraaie wijze deze treffer. Vlak na rust leek Ronald Arends het duel definitief te beslissen, maar keeper De Vries redde bekwaam. Even later kwam DOS terug tot 2-1. Het was de beloning van een goed begin van de gasten na rust. Frank Post werd goed vrijgespeeld en schoot raak. Even later moest KHC-goalie Straetemans in actie komen bij schoten van Daniel van Warven en Frank Post. In de 55e minuut kreeg DOS echter weer een klap te verduren. Weer sloeg KHC toe via een snelle counter. Ronald Arends knalde de bal vervolgens op fantastische wijze in het doel. In de 62e minuut werd de missie van DOS helemaal loodzwaar toen Arnoud Post met rood werd weggestuurd na een overtreding op Lesley de Munnik. Ook DOS-trainer Jan Okke Koers werd met rood weggestuurd. Tegen tien man voerde KHC de score vervolgens nog verder op. In de 76e minuut bediende invaller Damon Nouri Diender. De snelle aanvaller scoorde vervolgens met een fraaie lob. In de 79e minuut bepaalde Van Marle de eindstand op 5-1 door na wederom een snelle aanval met het hoofd te scoren uit een voorzet van Diender. Vlak voor tijd was een tweede treffer DOS niet gegund. Van Warven raakte de lat. Het maakte allemaal niet uit. De strijd was allang beslist. KHC beleefde een perfecte derbyavond. Door de 5-1 zege staat KHC op een knappe zesde plaats met twaalf punten uit zeven wedstrijden en ligt het uitstekend op schema voor klassenbehoud. Bovendien was het goede avond voor de penningmeester van KHC. De derby trok zo'n 1300 toeschouwers.