Rode kaart nekt Wilsum

ZWOLLE ? Na twee wedstrijden zonder verlies is Wilsum zaterdag weer eens tegen een nederlaag aangelopen. Concurrent EDON was met 1-0 te sterk. Wilsum kwam al in de 4e minuut op achterstand. Nadat keeper John Mulder in de 20e minuut met rood werd weggestuurd, werd de missie voor Wilsum loodzwaar. Ondanks enkele goede kansen kon Wilsum de schade niet meer repareren. Wellicht had de wereld er voor Wilsum zaterdag heel anders uitgezien als William Kaminyoge in de 3e minuut wat koelbloediger was geweest. Hij verscheen alleen voor de keeper, maar wist niet te scoren. Een minuut later deed Jeffrey de Nooijer dat wel. Vanaf zo'n dertig meter haalde hij uit. Keeper John Mulder was verrast en de bal dwarrelde in de goal. Nadat Gertjan Sollie in de 10e minuut een kans liet liggen namens Wilsum, kwamen de oranjehemden in de 20e minuut in nog zwaarder weer terecht. Na een vrije trap van Wilsum veroverde EDON de bal. De ploeg schakelde om, waarna de Zwollenaren een gevaarlijk counter plaatsten. Wilsum-keeper Mulder moest vervolgens buiten de zestien in actie komen, maar deed dit volgens de arbiter onreglementair. De goalie zou zijn tegenstander hebben geraakt en werd met rood weggestuurd. Zijn vervanger was Gerhard Bolt, die na het afgelopen seizoen afscheid nam van het eerste elftal van Wilsum en het rustiger aan ging doen. Bolt moest meteen aan de bak bij de toegekende vrije bal van EDON en deed dit uitstekend door met een sterke reflex de inzet van EDON onschadelijk te maken. Wilsum was in het restant van de eerste helft nog dicht bij de gelijkmaker. Zo liet Kaminyoge een goede kans liggen en raakte Sollie de lat. Na rust kon Wilsum weinig meer afdwingen. Alleen Sonke de Velde en Kaminyoge waren gevaarlijk. Omdat EDON de wedstrijd ook niet kon beslissen, bleef het duel tot het einde spanne