KBC WINST STADSDERBY VAN BV REIJERSDAM IN DE C3 KLASSE.

· leestijd 1 minuut Algemeen Ingezonden

K.B.C. WINT STADSDERBY TEGEN BV REIJERSDAM.

Donderdagavond werd in het clubgebouw van KBC de wedstrijd in de C3 klasse tussen KBC 2 en Reijersdam gespeeld en doordat twee spelers van KBC in een bijzondere vorm waren, werd het een overwinning voor KBC, uitslag 32-28. Bert Hollander speelde een uitstekende partij en had slechts 19 beurten nodig om te winnen van Gerrit van Vlijmen, uitslag 12-7. Ilona Hollander had een mindere dag, waar Sander Verbeek van kon profiteren en Sander had wel 34 beurten nodig om te winnen, uitslag 8-12. De partij tussen Wilfred Spijkerboer en Wim Kars was heel spannend, want beide spelers speelden een uitstekende partij, die door Wilfred werd gewonnen in slechts 17 beurten, ook Wim Kars speelde een prima partij kwam 3 caramboles tekort, uitslag 12-9.

Het C2 team van BV Reijersdam speelde woensdagavond in het wijkcentrum Reyersdam tegen de koploper in de C2 klasse poule 1, de Trefkoele uit Dalfsen. Het C2 team van BV Reijersdam won de wedstrijd met 28-25. Rens Jager was bijzonder op dreef, hij had slechts 15 beurten en moyenne van 5.00 nodig om te winnen van Harry Onderdijk, uitslag 12-4. Ook Arend Bossink speelde een goede partij hij versloeg Evert Hulleman in 20 beurten met een moyenne van 3.00. Minder goed verging het Wim Kars, hij kwam totaal niet in zijn partij en verloor kansloos in 24 beurten van Ander Bouwman, uitslag 4-12.

Op donderdagmiddag werd in het wijkcentrum Reyersdam de wedstrijd gespeeld tussen de dagteams van BV Reijersdam en de Boerhoorn uit Zuidwolde, dat werd een gelijkspel van 39-39. In deze wedstrijd was Rens Jager totaal niet goed, hij kwam totaal niet in de wedstrijd en verloor in 23 beurten van Harm Engels. Martin ten Hove speelde een prima partij en had slechts 21 beurten nodig om te winnen van Jelle Vlietstra. Wim Kars kwam net iets tekort in zijn wedstrijd tegen Roelof Kreeft die in 31 beurten won, uitslag 8-12. Ben Wielandt speelde een degelijke partij die voldoende was voor de winst. In 25 beurten won hij van Jan Westerhuis, uitslag 12-6.

Komende week geen competitie in het wijkcentrum Reijersdam.