Stunt IJVV verdampt in blessuretijd

IJSSELMUIDEN ? IJVV was zaterdag dicht bij een bekerstunt tegen hoofdklasser Berkum. Beide ploegen koersten af op een strafschoppenserie, maar in blessuretijd sloeg Berkum toch nog een keer toe. En dus waren de druiven best zuur bij IJVV. Toch was IJVV-trainer Herben Visscher realistisch. ?Berkum had een overwicht en heeft het tempo in de wedstrijd bepaald. Berkum was de betere ploeg.?Berkum ging getergd naar IJsselmuiden. Het duel tegen IJVV moest het omslagpunt worden voor de Zwolse ploeg, maar dat werd het niet. De hoofdklasser kon een 0-2 voorsprong niet vasthouden tegen een tweedeklasser en kwam zelfs nog in de problemen. IJVV kwam vanaf het begin gelijk onder druk te staan. Berkum had zeventig procent balbezit, maar dat leidde maar tot enkele kansen, waarbij keeper Albert Jan Meuleman telkens goed ingreep. Aan de andere kant was IJVV gevaarlijk in de counter. Het leidde tot een kans voor Erik Post, maar hij kopte over. Vrij snel in de tweede helft was daar dan toch de Zwolse voorsprong. Een voorzet vanaf links werd in de 53e minuut binnengetikt door Frank Hoolsema. In de 77e minuut leek Ruud Wellenberg de wedstrijd te beslissen: 0-2. IJVV sloeg echter direct terug. Chiel Buikema speelde zichzelf vrij en lanceerde invaller Severin Simic. Die scoorde met een fraai stiftje. Vlak daarna kreeg Buikema een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd over getikt door doelman Mathijs Bouwhuis. Vlak voor tijd leek Berkum op 1-3 te komen, maar de arbiter nam het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van IJVV over. Het doelpunt werd afgekeurd. Ui t de daarop volgende tegenaanval bracht Buikema IJVV langszij: 2-2. In blessuretijd ontsnapte IJVV één keer aan de 2-3. Na een scrimmage werd de bal hard over het IJsselmuidense doel geschoten. IJVV wist in blessuretijd geen tweede keer te ontsnappen. Nadat de bal de lat toucheerde, werkte Karim Chengachi de 2-3 binnen. Dit keer negeerde de arbiter een vlagsignaal van de assistents-scheidsrechter van IJVV wegens buitenspel. Trainer Visscher keek tevreden terug. ?Onze organisatie stond goed en we hebben weinig weggeven. Verder hebben we best veel gecreëerd tegen een betere tegenstander. Ook zijn we er altijd in blijven geloven, zelfs na een 0-2 achterstand. Dat is knap tegen een hoofdklasser.?