Ds. Willem Glashouwer
Ds. Willem Glashouwer Foto: Henk Visscher

Studiebijeenkomst met ds. Glashouwer

Algemeen

KAMPEN - Op dinsdag 24 januari is er in de Broederkerk een studiebijeenkomst met ds. Willem J.J. Glashouwer. Het onderwerp ‘Israël en Babylon’.

Glashouwer vertelt: “Wordt het conflict in Oekraïne een uitslaande brand op wereldschaal? Of zijn we op weg naar wereldvrede? Welke rol speelt Israël? Loopt de huidige beschaving op zijn laatste benen nu in Europa het na-christelijke tijdperk is aangebroken? Welke rol speelt de informatie-revolutie? Wat hebben de wereldeconomie en Babylon ermee te maken? Wat lezen we erover in de Bijbel? Op deze vragen wil ik in de lezing ingaan.”

Achtergrond spreker

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van ‘Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van diverse veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’

Aanvang 20:00 uur, toegang gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.