70 jaar Israël

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op dinsdag 2 oktober is er in Rijssen een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: 70 jaar Israël. De bijeenkomst vindt plaats in de Geref. Ontmoetingskerk, Boomkamp 4 in Rijssen. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis. Deur open 19:00 uur.

70 jaar Israël

In 1948 werd de staat Israël geboren. Meer dan een eeuw voor deze gebeurtenis konden de volken al een wonder zien gebeuren: de terugkeer van het Joodse volk naar het Beloofde Land Israël. Eeuwenlang heeft het christendom geleerd dat God klaar was met de Joden en dat de kerk het Joodse volk als het nieuwe uitverkoren volk van God had vervangen. Dit theologische concept werd uitgedaagd door de huidige terugkeer van het Joodse volk naar hun land. Plotseling begonnen vele christenen zich te realiseren dat God trouw bleef aan al de beloften die Hij aan Israël gedaan had, en aan al de verbonden die Hij met hen gesloten had. Waar zal dit toe leiden? Wat staat er nu op Gods agenda?

Achtergrond spreker

Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: 'Het Ontstaan van de Bijbel' en 'Het Ontstaan van Israël'. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International' en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: 'Waarom Israël?', 'Waarom Jeruzalem?' en 'Waarom Eindtijd?’

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.