IJVV ruim langs Lunteren

LUNTEREN ? IJVV heeft zaterdag een stevige zege geboekt bij Lunteren. De IJsselmuidenaren wonnen met 1-5. Door het verlies van lijstaanvoerder Veensche Boys komt de koppositie weer in zicht voor IJVV. De marge bedraagt vier punten. IJVV toonde zich in de eerste helft zeer effectief. Uit vijf kansen scoorde de ploeg vier keer. IJVV kwam zeer goed uit de startblokken. Uit de eerste aanval sloegen de gasten gelijk toe via Severin Simic. Daarna had Lunteren wat meer balbezit. De thuisploeg kreeg ook een aantal corners, maar echt gevaarlijk werd Lunteren niet. In de 20e minuut kwam IJVV op 0-2. Dit keer was Simic aangever. Roelof van den Berg was de doelpuntenmaker. IJVV bleef vervolgens even te lang in de euforie hangen. Na de aftrap kwam Lunteren gelijk tot scoren. IJVV verwachtte een fluitsignaal van de arbiter. Die kwam er niet. Lunteren ging door en scoorde. IJVV raakte niet in de war van de tegentreffer. Erik Post kopte snoeihard raak uit een voorzet van Stefan Drost. Nadat IJVV vervolgens een kansrijke situatie niet goed uitspeelde was Erik Post vlak voor rust weer trefzeker. In de beginfase van de tweede helft zorgde Chiel Buikema voor 1-5. Daarna was het prijsschieten voor IJVV, maar succes was er niet meer. Buikema, Van den Berg en Simic lieten grote kansen onbenut. Zo bleef de schade voor Lunteren beperkt tot een 1-5 nederlaag.