DOS en WVF in balans

KAMPEN - In een aantrekkelijke wedstrijd hebben DOS Kampen en WVF zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld. Deze uitslag was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Feit is wel dat DOS achterin teveel weggeeft. Dat bleek in de 10e minuut toen de voorzet veel te gemakkelijk kon komen, waaruit WVF'er Timon Beimers scoorde. De doelpuntenmaker werd nauwelijks een strobreed in de weg gelegd. Zes minuten later ging WVF gruwelijk in de fout. In de verdediging werd knullig de bal verspeeld aan de storende Daniel van Wervenm, die vervolgens scoorde. DOS-doelman Wilco de Vries voorkwam in de 35e minuut de 1-2. Een minuut later kwam deze tussenstand alsnog op het scorebord. Na een corner verraste Richard Bouwmeester doelman De Vries met een schot in de korte hoek. DOS ging daarna op jacht naar de 2-2. In de 40e minuut kwam Winters net een tekort op een voorzet van Frank Post. Twee minuten later speelde het gemakkelijker spelende WVF Beimers vrij. Met een goede redding voorkwam De Vries een derde tegentreffer. Vlak voor het rustsignaal kwam DOS toch nog op gelijke hoogte. Met een snelle individuele actie snelde Frank Post door de Zwolse verdediging en schoot raak. Na rust legde DOS nog meer het accent op de aanval. Gretig ging DOS op jacht naar de overwinning. Toch was het oppassen voor de Zwolse tegenstoot. WVF was ook in de tweede helft zeer gevaarlijk. Zo kreeg Anne Nijland twee dotten van kansen. In de 59e minuut greep de DOS-verdediging weer niet goed in. Dat bracht Nijland in kansrijke positie, maar De Vries bracht redding. In de 66e minuut verscheen Nijland alleen voor het Kamper doel, maar hij schoof de bal naast. Ook DOS was enkele keren dicht bij een treffer. Zo kopte Leroy Klein bijna raak, raakte Marcel Post de lat en bracht keeper Wibo van Dijk redding op een poging van invaller Jorian Wellenberg. Gescoord werd er na rust echter niet, zodat beide ploegen kregen wat ze verdienden. Trainer Jan Okke Koers, die na dit seizoen vertrekt bij DOS, vindt dat zijn ploeg op de goede weg is. "Qua voetbal ben ik wel tevreden, maar we hebben te weinig gecreëerd. Na rust zakte WVF in en dan weten we niet meer wat we moeten doen. Dan gaat de snelheid eruit", aldus Koers, die wel zeer content was met de passie en strijd van zijn ploeg.