Dames Reflex starten nieuwe jaar succesvol met ruime overwinning

KAMPEN - De volleybalsters van Reflex zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Tegen Set-Up ?65 wonnen de Kamper dames met 3-1. De ploeg van trainer Hans Verstappen staat in de eerste divisie A op een verdienstelijke vijfde plaats met 36 punten uit elf wedstrijden. Reflex startte de wedstrijd met een gewijzigde selectie. Vanwege de vele blessures en zieken kon Hans Verstappen maar liefst vijf van zijn speelsters niet opstellen. Mede dankzij de aanvulling vanuit het tweede damesteam wist Reflex toch een 3-1 winst te boeken. Reflex begon de wedstrijd matig en leek even moeite te hebben in het spel te komen. Ook Set-up '65 liet geen goed spel zien. Uiteindelijk was het Reflex die een voorsprong nam, onder andere dankzij de mooie servicereeks van midspeelster Yasmina Boutaleb. Set-Up ?65 kwam nog dichtbij, maar Reflex won de eerste set met 25-23. In de tweede en derde set speelde de thuisploeg met meer overtuiging. De passing was goed en ook aanvallend werden de benodigde punten gescoord. Beide sets (25-20) en (25-16) bleven in Kampen.In de laatste set leek alles ook goed te gaan. Reflex stond op een voorsprong van 15-10, toen het onverwachts minder ging bij Reflex. De ploeg begon rommelig te spelen en liet de gasten terugkomen tot 18-18. Naast het rommelige spel maakte Reflex ook nog een opstellingsfout, waar de scheidsrechter pas laat achter kwam, met als gevolg dat Reflex vijf punten in mindering kreeg. Het scorebord stond hierdoor ineens op 17-21 en Reflex moest knokken om de achterstand goed te maken. Dit lukte niet. De laatste set ging met 20-25 naar de ploeg uit Oostmarsum. Volgende week zaterdag 18 januari spelen de dames opnieuw in eigen huis. De dames ontvangen dan om 17.00 uur directe concurrent Veracles uit Groningen.Eline Kieftenbeld (9) probeert uit alle macht een punt te redden voor Reflex. Foto: Tennekes