Kansloze nederlaag matig Go-Ahead

APELDOORN - Na de sterke wedstrijd tegen ACV maakte Go-Ahead Kampen afgelopen zaterdag een slechte beurt. Bij CSV Apeldoorn ging de Kamper hoofdklasser met 4-0 onderuit. De ploeg van trainer Marcel van der Steege kwam hiermee nog goed weg, want CSV Apeldoorn kreeg na rust volop gelegenheid om de score nog verder op te voeren. Go-Ahead moest het doen zonder Sander Morren en André Timmerman en dat was te zien. Het juiste evenwicht ontbrak. De Kamper formatie kende nog wel een goede start. Het eerste kwartier was veelbelovend met enkele mogelijkheden. Zo mikte Jurrian Zandbergen te hoog en bracht de goalie van CSV twee keer redding op inzetten van Hussein Raza. In de 16e minuut kwam Go-Ahead wat ongelukkig op achterstand. Een schot vanaf twintig meter werd geblokt en belandde bij Bram Holtland. Die schoot de bal vervolgens in de verre hoek. Drie minuten later stond het 2-0 via een matig afstandsschot van Maarten Boeve. Keeper Jasper Fix werd echter verrast, doordat de bal iets opstuitte. Go-Ahead ging vervolgens op jacht naar de aansluitingstreffer. Zandbergen was kansrijk, maar keeper Jansen wist met een sliding redding te brengen. In de omschakeling sloeg CSV toe via Ugur Yilderim. Na rust werd de geblesseerde Fix vervangen door Demi Loet-Loetoer. In de 58ste minuut kwam Go-Ahead goed weg toen de vrijstaande Maarten Boeve net naast kopte. Twee minuten later waren de rollen omgedraaid. Madih Doufikar ging alleen af op het CSV-doel, maar keeper Jansen bracht redding met zijn voet. Even later wist Doufikar in een indentieke situatie weer niet te scoren. In de 76ste minuut kopte Richard van Schooten de 4-0 binnen. Nadat Doufikar wederom een kans om zeep had geholpen, verzuimde CSV in de slotfase om verder weg te lopen. Yoshua van Marle wordt fel op de huid gezeten. Foto Jan Buitenhuis.