DOS wint eindelijk weer eens van Go-

KAMPEN - In een meeslepende stadsderby heeft DOS Kampen zaterdag eindelijk weer eens gewonnen van Go-Ahead Kampen. Na een geflatteerde ruststand van 1-0 in het voordeel van DOS door een gelukkige goal van Lenhard de Velde, was de thuisploeg na rust veel sterker dan Go-Ahead. DOS spaarde de stadsgenoot door in de tweede helft slechts een keer te scoren. Zo werd het in de slotfase toch nog spannend, nadat Nick Bakker in de 89e minuut de aansluitingstreffer maar. In de extra tijd van zo'n zeven minuten hield DOS echter stand en sleepte zo een verdiende 2-1 zege uit het vuur. Go-Ahead koos ook dit keer voor de gebruikelijke speelwijze tegen de aartsrivaal. Het gretige DOS mocht het spel maken en Go-Ahead probeerde in de omschakeling de tegenstander te verschalken. Deze speelwijze pakte aanvankelijk goed uit voor de gasten, maar werd niet vertaald in rendement. DOS had de bal, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. De kansen waren voor Go-Ahead. In de 8e minuut lette DOS even niet goed op bij een corner. De bal kwam vervolgens op het hoofd van Yoshua van Marle. Doelman Wilco de Vries voorkwam een tegentreffer met een goede redding. Even later stuurde Zandbergen Van Marle weg. De oud-dosser had een goede schietkans, maar mikte naast. In de 22e minuut was Eddo Wesselink gevaarlijk met een verrassende vrije trap van de zijlijn. Go-Ahead had niets te vrezen, maar in dezelfde minuut zette Lenhard de Velde de wedstrijd op zijn kop. Zijn zwabberend schot verraste keeper Jasper Fix. De ongelukkige goalie verkeek zich op het schot, kreeg geen grip op de bal en zag het speeltuig onder hem doorschieten en vervolgens de goal in rollen. Na deze treffer kon de strijdwijze van Go-Ahead de prullenmand in en stonden de zaken er ineens heel anders voor. DOS hoefde niet zo nodig meer aan te vallen en Go-Ahead wel van slag. De ploeg had pech dat een goal van Jurrian Zandbergen werd afgekeurd wegens duwen. Zo ging DOS rusten met een geflatteerde 1-0 voorsprong en wist Go-Ahead dat het na rust wat moest forceren. Dat lukte niet. In tegendeel. Go-Ahead verloor volledig de grip op de wedstrijd. DOS kreeg alle ruimte voor levensgevaarlijke uitvallen onder leiding van de snelle Frank Post. De ploeg ging hier echter niet goed mee om en speelde diverse kansrijke situaties niet goed uit. Daarnaast liet ook de afwerking te wensen over. Toch verdiende de jonge ploeg van trainer Jan Okke Koers alle complimenten. DOS speelde met veel flair en vol zelfvertrouwen en leverde een uitstekende teamprestatie. Feit was echter wel dat het de wedstrijd niet in het slot gooide. Go-Ahead was rijp voor de slacht, maar onder andere Frank Post spaarde Go-Ahead. Daarnaast stond de paal succes voor DOS in de weg. Daarnaast werd in de 67e minuut een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Evenals voor rust bij de situatie met Zandbergen kon je ook hier vraagtekens bij zetten. In de 72e minuut viel de dik verdiende 2-0. Dit keer sloeg DOS wel in de omschakeling toe. Frank Post was de doelpuntenmaker. Daarna was Go-Ahead enkele keren gevaarlijk, maar De Vries voorkwam de 2-1. Bovendien werd een inzet door de DOS-verdediging van de lijn gehaald. Go-Ahead was nog steeds niet verslagen en dat had DOS aan zichzelf te wijten. Voor de neutrale toeschouwers was het fantastisch. Die zagen Go-Ahead een minuut voor tijd terugkomen tot 2-1 via een goal van Nick Bakker uit een voorzet van Van Marle. Daarna was het nog even billenknijpen voor DOS toen Van Marle nog een keer opdook voor het DOS-doel (overgeschoten) en Bakker De Vries op zijn pad vond. Na zo'n zeven minuten blessuretijd konden de handen van het DOS-publiek omhoog. Het was feest op Sportpark De Maten. Eindelijk won DOS weer eens van Go-Ahead en dat telt bij de poelanten. De drie punten waren voor DOS ook zeer zeker welkom, gezien de winst van de concurrenten Sparta Enschede en Blauw Geel '55.