Onverdiende zege KHC

KAMPEN ? KHC heeft zaterdag de vierde zege van het seizoen binnengehaald. Op Sportpark De Venen won de Kamper ploeg met 2-1 van Unicum. Hiermee mocht KHC de handen dichtknijpen. KHC bakte er in de eerste helft weinig van. De gasten uit Lelystad domineerden de eerste helft. Het matige KHC had nauwelijks iets in te brengen. In de 12e minuut kwam Unicum op voorsprong via een afstandsschot. Hierbij zag keeper Kevin Dijkstra er niet goed uit. De goalie was ondanks deze fout de uitblinker aan Kamper zijde en hield veel tegen. Unicum ging voor rust veel te slordig om met de kansen die het kreeg. De ploeg van oud-prof Edwin van Ankeren kreeg de ene na de andere grote kans, maar kwam niet verder dan de 0-1. Daarmee speelde Unicum hoog spel. KHC bleef in de wedstrijd en sloeg na rust keihard terug. In de 57e minuut was Unicum nog dicht bij de 0-2, maar Dijkstra tikte met een geweldige reflex een volley uit de hoek. Een minuut later stond het 1-1. Leroy Knol bediende Ronald Arends. De spits maakte het vervolgens schitterend af door de keeper met een fraaie lob te verschalken. In de 59e minuut kon de KHC-aanhang weer juichen. Dit keer was Arends aangever en Jeffrey van der Vlist de doelpuntenmaker. Daarna kwam KHC wel wat onder druk, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Het bleef echter bij 2-1 en daarmee mocht KHC heel tevreden zijn.