Dubieuze strafworp velt KV DOS Kampen

KAMPEN ? KV DOS Kampen leek zaterdag op weg naar een verdienstelijk 17-17 gelijkspel tegen koploper Die Haghe. In de laatste twee seconden van de wedstrijd drukte de arbiter echter een stempel op het duel door een verdedigende actie van Nynke Links te bestraffen met een strafworp. Die Haghe benutte dit buitenkansje en zo kreeg de ploeg uit Den Haag de winst in de schoot geworpen. De woede en frustratie was groot bij DOS. Trainer Wilbert Leendertse had grote moeite om zijn emoties onder controle te houden. Begrijpelijk, maar toch moet DOS ook zelf in de spiegel kijken. De ploeg verzuimde het na rust af te maken bij een voorsprong van drie punten en liet de voormalige topploeg uit Den Haag terugkomen. Beide ploegen maakten er een spannend schouwspel van. Het tactische plaatje van DOS klopte. De veel scorende Sander Kok werd aan banden gelegd door René Bruggeman. DOS ging moeizaam van start en kende een moeizaam eerste kwartier. Die Haghe liep uit naar een 4-8 voorsprong en had de wedstrijd in de greep. In de laatste tien minuten kwam DOS echter zeer sterk terug. De kloof van vier punten werd weggewerkt en vervolgens liep de ontketende thuisploeg uit naar een 14-11 voorsprong bij rust. Na rust verwachtte iedereen een antwoord van Die Haghe, maar dat bleef aanvankelijk uit. DOS wist ruim tien minuten de marge van drie te handhaven. Aanvallend hadden beide ploegen het moeilijk. Toch lagen er kansen voor DOS om Die Haghe pijn te doen, maar de ploeg liet aanvallend teveel liggen. De gasten uit Den Haag kropen langzaam dichterbij. Ruim veertien minuten voor tijd kwam Die Haghe langszij en de spanning op de tribune nam steeds meer toe. Ruim zes minuten voor tijd kwam Die Haghe op voorsprong (16-17) uit een strafworp. Linda Treep kwam vervolgens met een passend antwoord: 17-17. Daarna namen beide ploegen de korf onder vuur, maar aanvankelijk zonder succes. Totdat de arbiter in de slotseconden een verdedigende actie van Nynke Links wel heel streng bestrafte met een strafworp. Die Haghe zei dank je wel en pakte zo volkomen onverwachts toch nog de zege. Bij DOS regeerde de frustratie, maar de ploeg kan toch tevreden terugkijken. De vechtlust is terug bij de ploeg van Wilbert Leendertse, dat was de winst voor DOS. Zaak is nu om de stijgende lijn door te trekken, want de ploeg wacht nog een niet te onderschatten strijd om overeind te blijven in de zware overgangsklasse C.