Knappe zege DOS bij Nunspeet

NUNSPEET ? DOS Kampen is de tweede helft van het seizoen goed begonnen. De Kamper formatie was zaterdag het hoog geklasseerde Nunspeet op alle fronten de baas. DOS won met 1-3.In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen mogelijkheden. Zo moest keeper Wilco de Vries in de 17e minuut in actie komen. Een minuut later kon de goalie van Nunspeet net voorkomen dat Rob Kabboord in scoringspositie kwam. Bij een voorzet van Jorik Schuur kon de sluitpost de bal net op tijd wegplukken voor de DOS-spits. Kabboord kwam hierbij ongelukkig in botsing met de goalie en raakte geblesseerd aan zijn hoofd. De aanvaller probeerde de wedstrijd uit te spelen, mar moest zich in de 78ste minuut laten vervangen. In de 30ste minuut was ook Wim Snippe al uitgevallen. Hij kwam met zijn heup hard in aanraking met de paal. Beide ploegen leken af te stevenen op een 0-0 ruststand, maar in blessuretijd kwam DOS toch op voorsprong. Daniël van Warven tikte binnen uit een voorzet van Schuur. Na rust begon DOS wat aarzelend, maar al snel voerde de ploeg de boventoon. In de 64e minuut werd Schuur weggestuurd. Hij kon ongehinderd het strafschopgebied ingaan en scoorde beheerst in de korte hoek. In de 81e minuut viel de definitieve beslissing. Rico Westendorp bediende Van Warven. Die ging de zestien in, omspeelde de keeper en scoorde 0-3. Vlak voor tijd kwam Nunspeet nog een keer tot scoren. Keeper De Vries werd met een terugspeelbal in de problemen gebracht en pakte de bal op. Uit de toegekende directe vrije bal in de zestien kwam de bal op de hand van Maurice Vespignani. Hiermee verdiende Nunspeet een strafschop. Die werd benut door Gerjan Mulder.