Verliezend DOS Kampen mist bezieling tegen hekkensluiter

OLDEBROEK ? Een week na de verrassende zege op koploper DFS is DOS zaterdag tegen een teleurstellende 1-0 nederlaag aan gelopen tegen OWIOS. De hekkensluiter uit Oldebroek was feller en won met 1-0.DOS had in de eerste helft afstand moeten nemen. De Kampenaren speelden met te weinig bezieling, maar kregen in het eerste bedrijf wel twee grote kansen en twee mogelijkheden. Al in de beginfase verscheen Rob Kabboord alleen voor de doelman. Hij kreeg de bal echter niet goed mee en zijn schot kwam dan ook niet lekker uit de verf. Daarna was Kees Verbruggen bijna succesvol met een kunststukje. Hij probeerde bal achterwaarts met zijn hak doeltreffend te verlengen. Zijn inzet ging net naast. Daarna dook Kabboord weer vrij op voor de goalie. Daniël van Warven, die na dit seizoen de overstap maakt naar DVS '33 in Ermelo, zette de spits vrij voor het doel. Kabboord mikte echter naast. In de 16e minuut was Kabboord weer kansrijk. Na een voorzet van Jorian Wellenberg schoot hij goed in, maar zijn inzet in de korte hoek werd knap gered door de goalie. Vlak voor rust redde de OWIOS-goalie bekwaam bij een schot van Van Warven. OWIOS kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen. DOS-goalie Wilco de Vries moest twee keer in actie komen bij schoten van William van den Hul. Vlak na rust liet Wellenberg een grote kans op de 0-1 liggen. Alleen voor de keeper hield zijn inzet het midden tussen een schot en een voorzet. Zijn uithaal ging dan ook over de achterlijn. In de 66ste minuut was Lenhard de Velde dicht bij een treffer. Na een strakke voorzet van invaller Jorik Schuur haalde hij uit. De inzet werd net op tijd door OWIOS van de lijn gehaald. Er leek niets aan de hand voor DOS, maar in de 69ste minuut kreeg DOS toch een treffer om de oren. Keeper De Vries verwerkte een poging van OWIOS niet goed. Hij stompte de bal voor de voeten van Van den Hul. Die bedacht zich niet en schoot de bal in de bovenhoek. Daarna was DOS niet in staat om een tandje bij te schakelen. OWIOS kwam niet meer in de problemen en had nog verder weg kunnen lopen.