Weer klap voor IJVV

· leestijd 2 minuten Sport

IJSSELMUIDEN ? IJVV heeft zaterdag een forse tik opgelopen. Thuis tegen HTC was de formatie uit IJsselmuiden eigenlijk de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar een gebrek aan scorend vermogen en fouten in de achterhoede leverde de ploeg van trainer Herbert Visscher een gevoelige 1-2 nederlaag op. IJVV staat na drie wedstrijden slechts op een punt. Dat is veel minder dan waar ze in IJsselmuiden vooraf rekening mee hadden gehouden. Bij veel mensen die IJVV een warm hart toedragen stond het gezicht dan ook op onweer. IJVV had de nederlaag volkomen aan zichzelf te wijten. Door een slechte start liep de ploeg de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Bij de eerste aanval van HTC gaf de achterhoede veel te veel ruimte weg. Vervolgens trachtte Robin Kalter te corrigeren, maar zijn ingreep was te wild en werd bestraft met een penalty. Zo kon het gebeuren dat IJVV al na een minuut spelen op achterstand stond. Sander Zuidema schoot de strafschop binnen. IJVV-goalie Albert Jan Meuleman kreeg nog wel een handje tegen de bal, maar via de paal verdween de bal in het doel. Na deze tegenslag ging IJVV op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg speelde niet goed, maar kreeg wel kansen om de schade te repareren. Zo liet Jorit Koers een goede kans liggen, schoot Roelof van den Berg te slap in en bracht keeper Django van der Landen redding op een inzet van Chiel Buikema. Na rust gooide IJVV het tempo wat omhoog en zette HTC vast. Opnieuw leidde dit tot gevaar voor het Zwolse doel. De grootste kans was voor Severin Simic. De invaller leek te scoren, maar in een alles-of-niets-poging slaagde Stefan Meijerink er in om de bal net op de tijd van de doellijn te knallen. Dezelfde IJVV'er tikte even later een voorzet van Buikema net over. Daarnaast was Roelof van den Berg gevaarlijk met enkele schoten. Het was wachten op de 1-1, maar het was HTC dat scoorde in de 74e minuut. Wederom zag de IJVV-defensie er niet goed uit, al moet wel worden gezegd dat het doelpunt ietwat gelukkig tot stand kwam. Zuidema haalde uit, maar raakte de bal volkomen verkeerd. De bal maakte vervolgens een rare curve richting het doel, waardoor keeper Meuleman op het verkeerde been stond. Vervolgens kon de geheel vrijstaande Iljan Baltes simpel binnentikken. Deze treffer kwam nog harder aan bij IJVV dan de openingsgoal. Tot overmaat van ramp moest Robin Kalter geblesseerd het veld verlaten, nadat eerder in de tweede helft Erik Post noodgewongen het veld moest verlaten met een gebroken neus. Omdat trainer Herben Visscher al drie keer had gewisseld, moest IJVV met tien man verder. Met een man minder ging IJVV op jacht naar een doelpunt. In de 84e minuut kwam IJVV eindelijk tot scoren. Simic tikte de bal binnen uit een voorzet van Hamer. In blessuretijd was er nog een kans voor Hamer, maar in plaats van verwoestend uit te halen kwam hij niet verder dan een besluiteloos tikje. Foto's: Gerard Meijeringh