foto: annemieke van der togt
foto: annemieke van der togt Foto: Annemieke van der Togt

Voorstelling over het leven van Edith Piaf

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – In de Stadsgehoorzaal is op vrijdag 17 november een voorstelling te zien over het leven van Edith Piaf. De voorstelling begint als Piaf net is overleden. Niet in haar geliefde Parijs en dus wordt ze per ambulance naar de Franse hoofdstad teruggebracht. De Dood, de Engel, de Nar en de Duivel begeleiden haar en kijken met haar terug op haar leven.

Voor Suzan Seegers is Piaf een rol die zij altijd al graag wilde spelen. “Ik kreeg eens van een vriend een postkaart met een afbeelding van Edith Piaf en hij zei: ‘Dit ga jij ooit spelen.’ Onlangs tijdens de fotoshoot voor deze voorstelling raakte ik er echt van overtuigd dat ik haar zou kunnen spelen”, vertelt ze. Suzan Seegers heeft zich goed voorbereid op haar nieuwe hoofdrol. “Ik houd heel erg van het Franse chanson maar ik spreek geen Frans en ben onder andere met mijn lerares frans van de Middelbare school aan het oefenen”, zegt ze. “Daarnaast lees ik veel over Piaf en haar leven.” 

Volgens de musicalactrice zijn er wel degelijk overeenkomsten tussen haar en de Franse zangeres. “Edith Piaf zingt vanuit een diepe ziel. Dat herken ik wel. Als ik zing dan begint het bij mij ook te stromen.” Toch is ze zeker niet van plan om Piaf specifiek na te doen. “Dat kan ook niet. Ik neem in iedere rol ook een stukje van mezelf mee.” Suzan Seegers kijkt uit naar de voorstelling. “Juist omdat we niet het geijkte pad wordt doorlopen, krijg je hopelijk niet alleen maar de zwaarte te zien.”

Eén van Suzans medespelers is Thomas Cammaert die de Engel speelt. “De figuren die Piaf omringen zijn figuren uit tarotkaarten”, vertelt hij. “Dat is niet zomaar gekozen. Edith Piaf geloofde heel erg in tarot. Mijn rol, de Engel, is een persoon die gaat over liefde en de inspiratie voor haar vak.” 

Wat Thomas heel erg in de voorstelling aanspreekt is de meerstemmigheid. “De nummers van Edith Piaf kennen we als het door haar wordt gezongen maar wij zingen veel liedjes met z’n vijven en dat is heel bijzonder.” Thomas Cammaert is op de toneelschool en de kleinkunstacademie opgegroeid met muziek van Piaf, Brel en Ramses Shaffy. “De Franse taal vind ik heerlijk en de muziek is super en zo mooi”, zegt hij. Voor Thomas is de Franse taal dan ook heel vertrouwd. “Ik ben Belgisch dus tweetalig opgevoed, dus met de uitspraak zit het wel goed. Neemt niet weg dat ook ik mijn Frans wel wil bijspijkeren”, vertelt hij.

Meer informatie is te vinden op de site www.theaterbv.nl. Kaarten via www.stadsgehoorzaalkampen.nl.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39