Afbeelding
foto aangeleverd

Chansons van Edith Piaf in De Burgwal

Algemeen

KAMPEN - Het Belgische trio Les Triadours geeft vrijdag 25 maart in De Burgwal aan de hand van Edith Piafs muziek een inkijkje in haar bewogen leven. 

Edith Piaf wordt geboren in een van de armste wijken van Parijs, maar groeit uit tot de beroemdste zangeres van het Franse chanson. Haar stem met het sterke vibrato, haar compromisloze en gepassioneerde zangstijl zijn direct herkenbaar. Piaf zingt over het keiharde leven op straat: over armoede, overleven, seks en liefde. Ze verslijt een reeks minnaars, verliest een geliefde bij een vliegtuigongeluk, overleeft een paar auto-ongelukken, raakt verslaafd aan alcohol en morfine en bezoekt afkickklinieken. Maar ondanks alles zingt de ex-straatzangeres onvermoeibaar door, maakt succesvolle tournees en scoort in de loop van 27 jaar wereldberoemde hits als: La Vie En Rose, L’Hymne A L’Amour, Milord en Non, Je Ne Regrette Rien. Edith Piaf sterft in 1963 aan kanker, 47 jaar oud. Tijdens haar leven steunde Edith Piaf vele zangers en componisten in hun carrière, onder wie Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour.

Les Triadours 

Mireille Vaessen is de zangeres en frontvrouw van het uit België afkomstige Les Triadours. Zij dook voor deze muzikale voorstelling in de brieven, interviews en films van Edith. Mireille Vaessen speelde muziektheater voor jong en oud en zingt al heel haar leven in verschillende genres. Van jazz, blues en soul tot echte rock ’n roll. Zij vertelt in deze voorstelling een verhaal van armoede en hoop, passie en verdriet, succes en ongeluk, doorspekt met die onsterfelijke chansons. De muziek komt van Martine de Kok (piano, accordeon & zang)) en Sam Pasternak (gitaar, cello & piano).

Aanvang 20:30 uur. Zaal open 19:30 uur. Tickets kosten € 17,50 in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via www.deburgwal.com.