KV DOS Kampen ruim langs Furura

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag een ruime overwinning behaald op Futura. Doorslaggevend was de sterke rebound van DOS. DOS won met 18-11.Een heerlijk zonnetje, maar wel veel wind. Lekker voor het publiek, maar lastig voor de spelers. De dwarrelwind zorgde af en toe voor flinke afzwaaiers en maakte het de schutters moeilijk. DOS wilde in de eerste helft profiteren van de wind en koos om de wind in de rug te houden. Dat bleek een goede zet. De ploeg van trainer Remco Jacobs liet binnen acht minuten zien dat ze wilde winnen. Gedreven spelend werd Futura zoek gespeeld. De eerste kruitdampen trokken op bij 5-1. Toen René Bruggeman in de vijftiende minuut van afstand 6-1 scoorde, leek het een walk-over te worden voor DOS. De Haagse fusieclub krabbelde echter op en haakte aan. Om en om scorend bleef het verschil op het scorebord vijf doelpunten in Kampens voordeel tot de rust: 11-6.In de tweede helft had DOS meer last van de wind. Het speelde ook minder gedreven. Terwijl DOS geen echte vuist meer kon maken, kwam Futura niet verder dan een hele serie gemiste kansen. Zo kwamen de Kampenaren geen moment echt in de problemen. Dichterbij dan vier treffers kwam Futura nooit. Omdat de scherpte in het Kamper schot ontbrak, kreeg het talrijke publiek geen monsterscore te zien. Dat was ook jammer voor André Beens en Reinier Meijering, die aanvallend bijna alle reboundduels wonnen. Aanvoerder Meijering: “Er was geduld in de aanvalsvakken om het goede schotmoment te kiezen. We konden inderdaad lekker afvangen. In de eerste helft haalden we daarom aanvallend een goed rendement. In de tweede helft was het rendement te laag. Anders waren we ruim over de twintig treffers gegaan.”Het laatste kwartier ging DOS weer wat scherper spelen. Het zorgde voor een aantal mooie aanvallen. Zo scoorde de scherp spelende Yvonne ten Hove met een mooie doorloopbal en wist invaller Camiel van Keulen een lange aanval te bekronen met een schot van achter de korf. Bij 15-11 was de koek voor Futura op, maar trakteerde de thuisploeg haar publiek nog op drie doelpunten. Paula de Groot forceerde een strafworp, Bruggeman scoorde van afstand zijn vijfde treffer en Meijering liet zien meer te kunnen dan alleen rebounden. Hij scoorde van afstand in de slotminuut de laatste treffer van de wedstrijd: 18-11. Volgende week wacht DOS in Kampen de topper tegen het Zaanse ZKV.