Afbeelding
Foto: aangeleverd

Zang en piano in St. Annakapel

Algemeen

KAMPEN - Zondagmiddag 28 januari brengt operazanger Igor Popov in de St. Annakapel een eerbetoon aan het leven met het concert ‘Chiaroscuro’ dat licht en duisternis betekent in het Italiaans. Hij wordt begeleid door pianist Mark Toxopeus, laureaat van enkele internationale concoursen.

Popov is geboren in de voormalige Sovjet-Unie en heeft gestudeerd aan de conservatoria van Sint-Petersburg en Moskou. Zingen in Italië en andere Europese landen heeft zijn vocale capaciteiten uitgebreid. ‘Dit alles wil ik graag tijdens het komende concert met het publiek delen,’ aldus Popov.

De operazanger wil kamermuziek toegankelijk maken voor een groot publiek. ‘Mijn missie is om de puurheid van klassieke muziek over te brengen bij mensen. Het concert heeft de naam ‘Chiaroscuro’ meegekregen; dat impliceert een tegenstelling, zoals het leven kan zijn. Aan de ene kant licht en liefdevol, aan de andere kant donker en dramatisch.’

Het driedelige concert omvat muzikale composities van Beethoven, Mozart, Schubert, Schumann, Händel, Caldara, Scarlatti, Carissimi, Franck alsook Russische en Oekraïense volksliederen. Daarnaast zal de pianist enkele solo’s ten gehore brengen. Aan het einde van het concert is er een verrassing.

Aanvang 13:00 uur. Tickets via www.igorpopov.nl