Reflex doet goede zaken

KAMPEN - De volleyballers van Berg Makelaardij/Reflex hebben zaterdag de topper tegen Alfa Next Volley Dordrecht met 3-1 gewonnen. Door de 1-3 nederlaag van VOcasa tegen VISADE Voorburg is Reflex gestegen naar de tweede plaats in de B-league.

Reflex begon uitstekend. In de eerste set kwamen de gasten er niet aan te pas. Reflex liet geen spaan heel van de tegenstander en legde enorm veel servicedruk op de ploeg uit Dordrecht. De Kamper ploeg won de eerste set dan ook overtuigend met 25-13.

Daarna liet Next Volley Dordrecht zien dat het ook goed kan volleyballen. Reflex had moeite met de blokkering van de ploeg uit het westen en maakte ook teveel fouten. Na een time-out, bij een tussenstand van 23-23 ging het mis voor Reflex. Via het blok van Rutger Kamphuis/Mark Koning ging de bal uit. Vervolgens kwamen de gasten op 23-25 toen Sandor van Straten de bal niet langs het sterke blok van Next Volley Dordrecht.

In de derde set keek Reflex al snel tegen een achterstand aan. Na een tussenstand van 4-8 nam Reflex-coach Jacco Albers een time-out en vervolgens boog Reflex de achterstand om in een voorsprong van maximaal vijf punten. Toch liet Reflex de tegenstander weer terugkomen. De Kampenaren hadden geluk dat een inschattingsfout bij een speler van de tegenstander leidde tot de belangrijke 23-20. Met een marge van drie kwam de setwinst niet meer in gevaar: 25-21.

Ook in de vierde set bleven beide ploegen lange tijd vlak bij elkaar. In de slot van de set maakte de Kamper ploeg het verschil. Evenals in de andere sets, was Edward Kamphuis weer belangrijk. Hij besloot de wedstrijd met twee punten op rij (25-19).