Wilsum stevig onderuit

BERGENTHEIM – Wilsum heeft de zegereeks van Bergentheim zaterdag niet kunnen doorbreken. Sterker nog, de oranjehemden kregen een pak slaag: 6-1. Het was de zevende zege op rij voor Bergentheim. Voor Wilsum ziet het er somber uit. Over twee weken wacht de degradatiekraker tegen HTC. Wilsum is dan alleen gebaat bij winst. Bij ieder ander resultaat is de formatie van trainer Jan Stoffer zo goed als verloren in de derde klasse C. Wilsum voetbalde in het eerste half uur goed mee, maar keek na 27 minuten wel tegen een 3-1 achterstand aan. In de 13e minuut trof Bergentheim doel met een afstandsschot. Vanaf zo’n 25 meter vloog de bal in de linker benedenhoek. Vier minuten later zorgde Wiljan van Zuthem, na goed doorzetten, voor balans. Bergentheim deelde echter al snel de volgende tik uit. De thuisploeg scoorde in de 20ste minuut uit een vrije trap. Vier minuten later liet Henry van de Wetering een goede kans onbenut. Hij schoot voorlangs. In de 27ste minuut scoorde Bergentheim uit een goede aanval 3-1. Vijf minuten voor rust maakte Bergentheim de vierde treffer. Van grote afstand werd de bal achter keeper John Mulder geknald. Na rust was Wilsum iets feller dan Bergentheim, maar veel leverde dit niet op. De gastheer kwam nog twee keer tot scoren. Voor Wilsum wordt de strijd tegen degradatie steeds zwaarder. “Het lijntje wordt steeds dunner, maar is nog steeds niet gebroken”, aldus Wilsum-trainer Jan Stoffer.