Johan Cruijff en SJK Schouder aan Schouder

Partnerbijdrages

KAMPEN - De jongerenwerkers Martin van Arnhem (rechts) en Michel van Olst(links) van Stichting Jongerenwerk Kampen waren woensdag 14 maart op bezoek bij de Cruyff-Foundation.


De jongerenwerkers waren uitgenodigd op een teamdag van de Foundation, omdat de twee organisaties sterk aan elkaar verbonden zijn. Zo organiseert Stichting Jongerenwerk Kampen jaarlijks het Johan Cruyff Toernooi in de gemeente Kampen, waaraan in Kampen met 750 kinderen landelijk gezien veruit de meeste deelnemers mee doen. Het Cruyff-Toernooi is een toernooi waarbij alle aandacht op het Fair Play ligt, waardoor kinderen spelenderwijs omgangsnormen leren.


Verder organiseert de Stichting op het Cruyff Court en andere locaties in Kampen jaarlijks diverse sportactiviteiten voor jongeren, zoals toernooien en buurtsportactiviteiten en heeft Stichting Jongerenwerk Kampen het project Meedoen, Leren, Winnen van de Cruyff-Foundation geïmplementeerd binnen deze sport activiteiten.


Het project Meedoen, Leren, Winnen is een jongeren participatieproject, waarbij jongeren door mee te doen in de organisatie van activiteiten hun talenten en kwaliteiten leren ontwikkelen.  Jongeren winnen hiermee bijvoorbeeld vertrouwen of verantwoordelijkheidsgevoel.


Kortom Stichting Jongerenwerk Kampen en de Cruyff-Foundation staan schouder aan schouder. De komende weken zijn er nog diverse cruyff-activiteiten in Kampen. Op 21 maart wordt de laatste voorronde van het Cruyff-toernooi gespeeld, met daaropvolgend op 28 maart de halve stadsfinale en op 4 april de klapper met de grote stadsfinale op Cruyff-Court in Kampen.