Afbeelding
Foto: Martijn van Limbeek

Voorstelling muziek en kunst in Galerie Tripmaker

Algemeen

KAMPEN – In Galerie Tripmaker aan de Oudestraat 190 is zondag 21 januari de try-out te zien van de voorstelling ‘Nachtingang’, een combinatie muziek en beeldende kunst. 

“Een muzikale reis langs een achttal planeten, die symbool staan voor de kleine en grote onderwerpen van het leven.” Zo noemt Martijn van Limbeek – jazzpianist en voorman van De Poolwachters – hun kleinkunst-voorstelling Nachtingang. Een combinatie van muziek en beeldende kunst. Samen met Nico Staal (contrabas en basgitaar) en de in Kampen wonende percussionist Roy Kieftenbeld vormt hij de groep De Poolwachters. Deze naam verwijst naar de sterrengroep die het dichtste cirkelt rondom de poolster, de ster die richting en oriëntatie geeft aan de zoekende mens.

Na een klein ingrijpend verlies heeft Martijn van Limbeek geprobeerd een weg terug te vinden uit het donker. Een muzikale reis langs een achttal planeten is het resultaat. De planeten behelzen onderwerpen van klein en groot formaat, waar Martijn nog een keer intens naar wilde kijken. De muziekstukken worden omgeven door een combinatie van beelden en soundscapes, gemaakt door beeldend kunstenaar Alex Kooistra. Dat maakt Nachtingang een totaalbeleving voor oor en oog.

Aanvang 16.00 uur. Tickets zijn voor 15 euro te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/nachtingang. Het eerste drankje is gratis.

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47