Zwemmers even ‘Olympiërs’ bij EMK

EINDHOVEN – Deltasteur werd vorige week door een behoorlijke groep zwemmers vertegenwoordigd bij de Europese Masters Kampioenschappen in Eindhoven. De leden van de zwemvereniging kijken terug op een onvergetelijke ervaring. “We voelden ons behandeld als Olympiërs en genoten met volle teugen”, aldus Margriet Leeffers. De Kamper zwemmers voelden zich in Eindhoven als in een warm bad en dat had een gunstig effect op de prestaties. Inzet van de Masters van Deltasteur was het verbeteren van persoonlijke records en hoger eindigen dan de positie op de plaatsingslijst. Dit is in de meeste gevallen gelukt. De prestatie die het meest in het oog sprong was die van het estafetteteam, bestaande uit René Beens, Margriet Leeffers, Fabiola Bosman en Joop van Dijk. Het estafetteteam kwam op de 4 keer 50 meter wisselslag tot een tijd van 2.31.25 minuut. Hiermee bleef de Kamper ploeg ruim twee seconden onder de inschrijftijd en steeg het maar liefst tien plaatsen op de ranglijst. Deltasteur kwam uit op een 31e plaats. Johan Wezenberg (heren 35+) en Joop van Dijk (heren 55+) wisten individueel de grootste sprongen te maken ten opzichte van de plaatsingslijsten. Wezenberg werkte zich op de 50 meter vlinder op van de 74e naar de 63e plaats met een tijd van 34.21 seconden. Hiermee was hij de vijfde beste Nederlander. Op de 100 meter vrije slag steeg hij van de 84e naar de 72e plaats. Hij zwom deze afstand in 1.09.16 minuut. Op de 50 meter vrije slag werkte hij zich op van een 80e naar een 74e plaats met een tijd van 29.96 seconden. Van Dijk was goed op dreef op de 100 meter schoolslag en eindigde als 38e in een tijd van 1.39.67 seconden. Hij was als 47e geplaatst. Jauke Hamstra (heren 25+) zwom de 50 meter schoolslag in een tijd van 35.80 seconden. HierHet deelnemersveld (ruim vijfduizend mannen en vrouwen uit heel Europa van 25 tot 93 jaar) was zeer sterk bezet. Er sneuvelden tien wereld- en zestig Europese Masters Records. Inge de Bruijn startte voor het eerst na haar Olympische finales in 2004 weer op de 50 vrij en zwom met een tijd van 26.64 seconden (een Europees Masters Record) naar het goud in de leeftijdsgroep 40+. Ze genoot zichtbaar van het racen en de vele oude bekenden uit de zwemwereld.De estafetteploeg van Deltasteur