Ruime overwinning KV DOS

ALMELO – De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben in Almelo met ruime cijfers gewonnen van AKC. In de tweede helft denderde de Kamper ploeg over AKC heen: 11-18.De eerste helft speelde DOS slapjes. AKC leidde na een kwartier met 3-1. DOS was onder de indruk van het fysieke spel van Almeloërs, waartegen de scheidsrechter nauwelijks optrad. Mede daardoor was AKC in die eerste helft de bovenliggende ploeg. Bij rust stond het 7-6.Na rust speelde DOS rustiger. De ploeg liet zich niet meer van de wijs brengen door de soms forse overtredingen. Dat was voor Paula de Groot te laat, want zij moest na tien minuten met een blessure naar de kant. Invalster Nynke Links speelde daarna een sterke wedstrijd. In het andere vak versterkte trainer Remco Jacobs de rebound door Bastiaan te vervangen door Meijering. De dubbele wissel bij 8-9 leverde maximaal rendement. Een doorloopbal van Iris van Dijk, twee afstandschoten van Links en twee schoten van Camiel van Keulen beslisten de wedstrijd binnen tien minuten (8-14). AKC gaf het op en DOS kon de wedstrijd rustig uitspelen. Het gaf Jacobs de kans om Esther Hamberg en Michaël Jongman te laten debuteren.