De Wegwijzer in actie voor Doe Een Wens

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - CBS De Wegwijzer organiseerde onlangs een markt voor het goede doel. De opbrengst van deze actie is bestemd voor de Doe Een Wens Stichting.  De cheque ter waarde van 300 euro werd vandaag overhandigd.

De markt maakte onderdeel uit van het project 'Kids in Bizz', dat mogelijk wordt gemaakt door de ABN-AMRO bank. Kids in Bizz is een leerzaam project waarbij leerlingen uit groep 8 onder begeleiding van de leraar en een zakelijk begeleider in groepjes een eigen bedrijfje hebben op gezet en gerund. Op deze manier werd spelenderwijs kennis gemaakt met financile en economische begrippen.


Er werd gewerkt met echte producten die zijn ingekocht bij Fair Trade Original. Tijdens de druk bezochte verkoopmarkt, die door de leerlingen zelf werd opgezet, en waarbij elk bedrijfje zich presenteerde, werden deze producten verkocht. De winst die de leerlingen hebben gemaakt met de verkoop van hun producten komt geheel ten goede aan een (door de leerlingen gekozen) goed doel.


De leerlingen hebben in onderling overleg gekozen voor de Doe Een Wens Stichting, omdat zij een bijdrage willen leveren aan de wensvervullingen van ernstig zieke leeftijdsgenoten die niet, zoals zijzelf, de mogelijkheid hebben om te spelen, te sporten of naar school te gaan.



Doe Een Wens Stichting vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen, tussen de drie en 18 jaar, met een levensbedreigende ziekte. De stichting streeft ernaar van elke wensvervulling een unieke gebeurtenis te maken. De vreugde van het kind staat hierbij centraal. Het kind, maar ook de familie kan genieten van een fantastische dag. Met de opbrengst van de actie maakt De Wegwijzer het mede mogelijk dat Doe Een Wens ernstig zieke kinderen een ervaring van hoop en kracht kan blijven geven. DEWS financieel steunen of vrijwilliger worden in de regio Overijssel kan via www.doeeenwens.nl.