Wilsum op het tandvlees naar nacompetitie

WIJTHMEN - Met veel pijn en moeite heeft Wilsum zaterdag de kroon kunnen zetten op een moeizaam seizoen. De oranjehemden sleepten met veel inzet een 0-1 zege uit het vuur bij Wijthmen en hebben zich hiermee geplaatst voor de nacompetitie. "En dat is een groot compliment waard", aldus trainer Bart Ester.

Wilsum speelde een moeizame wedstrijd bij Wijthmen. In de eerste twintig minuten stond het zwaar onder druk en mocht het blij zijn dat het geen schade opliep. Dat had het vooral te danken aan keeper Gerhard Bolt, die zijn ploeg erin deze moeilijke fase doorheen sleepte.

Trainer Bart Ester moest wederom improviseren vanwege personele problemen. Zo haalde hij de gestopte Aske Riezebos terug bij de groep en deed hij een beroep op Rendal Bruins, de spits van het tweede. Die stond met Wiljan van Zuthem in de spits en had een belangrijk aandeel in de gouden treffer van Wilsum. In de 28e minuut legde Bruins goed terug op Stefan Kuiper, die de bal vervolgens in de bovenhoek schoot. Na deze goal kreeg Wilsum wat meer grip op de wedstrijd.

Na rust golfde het spel heen en weer en lag het tempo in het eerste half uur erg hoog. Wilsum bleef op de been en gaf weinig kansen weg. In de 60e minuut kwam de ervaren Aske Riezebos in het veld. Hij bracht meer voetballend vermogen en rust. Wijthmen gaf op jacht naar de gelijkmaker veel ruimte weg. Wilsum maakte hier onvoldoende gebruik van, zodat de wedstrijd tot het einde spannend bleef. Uiteindelijk behaalde Wilsum een krappe, zwaar bevochten 0-1 zege. Door deze overwinning is Wilsum als vierde geindigd in de competitie en heeft het de periodetitel van kampioen Swift '64 overgenomen. Concurrent 's-Heerenbroek is terug te vinden op de vijfde plaats en staat met lege handen.

Wilsum begint komende zaterdag in de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen HTC. De verliezer van dit duel speelt dinsdag tegen ZAC. Als Wilsum afrekent met HTC en ZAC, dan speelt het op 28 mei de finale van de nacompetitie tegen de klassekampioen van de vierde klasse C op neutraal terrein. De  winnaar van dit duel speelt volgend seizoen in de derde klasse.