Knappe zege Go-Ahead bij FC Zutphen

Sport

ZUTPHEN - Go-Ahead Kampen blijft het goed doen onder trainer Marcel van der Steege. Bij het sterke FC Zutphen boekte het voor de vierde achtereenvolgende keer een overwinning. Dit keer won de Kamper eersteklasser met 0-1.

FC Zutphen was zaterdag de meest aanvallende ploeg, maar toch was de overwinning van Go-Ahead niet onverdiend. De gasten kregen in Zutphen de betere kansen. Nick Bakker was zaterdag een gevaarlijke pion en creerde diverse kansen. Een keer was hij heel dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd op het allerlaatste moment van de doellijn gehaald. Een domper voor de Go-Ahead-supporters die zich al rijk hadden gerekend. Een ander enerverend moment was een poging van Kevin Smit die eindigde op de binnenkant van de paal.

Aan de andere kant was het af en toe ook gevaarlijk. Go-Ahead-keeper Kees Kostwinder had belangrijk aandeel in de zege met enkele goede reddingen. Ook stond hij aan de basis van de enige treffer van de wedstrijd in de tweede helft. Met een verre trap legde hij de bal achter de FC Zutphen-verdediging neer. Kevin Smit pikte de bal op en schoot de bal in het doel. FC Zutphen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Verder dan enkele gevaarlijke kopballen kwam de thuisploeg niet.