Remise voor Wilsum

ZWOLLE - Wilsum had het zaterdag moeilijk tegen EDON, dat dit seizoen een sterkere selectie heeft dan de laatste jaren. Op een zeer slecht veld kwamen beide ploegen uit op 2-2.

Verdedigend stond Wilsum goed en daar had het beter voetballende EDON moeite mee. In de 24e minuut sloeg Wilsum toe in de omschakeling. Wiljan van Zuthem kopte een voorzet van Patrick Plette binnen. Daarna was EDON een keer dicht bij de gelijkmaker. De Zwolse ploeg raakte de paal. Bij EDON werd trainer Maikel Hondebrink in de eerste helft weggestuurd.

Wilsum begon te slap aan de tweede helft en kon dit niet meer herstellen. De thuisploeg kreeg wat mogelijkheden, maar het duurde tot de 74e minuut voordat EDON op gelijke hoogte kwam. Vier minuten later bracht Alwin van de Wetering Wilsum vanuit het niets weer op voorsprong. Vervolgens liet Henri van de Wetering een goede mogelijkheid liggen.

In de 84e minuut kwam EDON wat gelukkig op 2-2. De linksbuiten van EDON maakte een kapbeweging. Gert Jan Sollie gleed uit en maakte hands. Veteraan Onderberg benutte de strafschop.