Go-Ahead wint weer van DOS

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag geen revanche kunnen nemen tegen Go-Ahead Kampen voor de 6-1 nederlaag eerder deze competitie. In eigen huis verloor de ploeg van Jan Okke Koers met 1-2 van de stadsgenoot. In een kwalitatief matig duel keek DOS bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft kreeg Hussein Raza van Go-Ahead rood (twee keer geel) en knokte DOS zich terug tot 1-2. Na een rode kaart voor Karim Gabara doofde het vuur bij DOS en kon Go-Ahead de zege over de streep trekken.

Na een indrukwekkende minuut stilte omtrent het overlijden van Henk Kiel, keek DOS, met Jeffrey Klein en doelman Pascal Bolhuis op de bank,al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. In de 7e minuut werd een vrije bal door DOS afgeslagen en vervolgens opnieuw ingebracht door Go-Ahead. De bal kwam voor de voeten van Kevin Smit, die binnen kon tikken. De openingsgoal was een domper voor DOS, dat in de eerste helft moeite had om wat te creren. Go-Ahead kwam in de 18e minuut op 0-2. Sander Morren kopte raak uit een corner. Daarna zakte het duel wat weg en viel er voor de toeschouwers maar sporadisch wat te beleven. Zo was DOS enkele keren gevaarlijk met wat schoten van afstand. In de 33e minuut kon Frank Post niet profiteren van een fout achterin bij Go-Ahead. Hij schoot hoog over. Zes minuten later werd een inzet van Post gestopt door keeper Kees Kostwinder. Aan de andere kant kopte Kevin Smit naast en ging Go-Ahead drie minuten voor rust slordig om met een kansrijke situatie. Via een razendsnelle uitval werd Kevin Smit weggestuurd. Hij koos er vervolgens voor om zelf af te werken en schoot naast, maar had beter kunnen afleggen op de vrijstaande Jurrian Zandbergen. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft werd keeper Kostwinder bijna verrast door een indraaiende corner van Martin Wubs.

Na rust ging DOS nadrukkelijker op jacht naar een aansluitingstreffer en ging Go-Ahead teveel mee in het vechtvoetbal van DOS. De gasten verzuimden om voetballende oplossingen te kiezen en het spelniveau van beide ploegen zakte naar een bedenkelijk niveau. De strijdlust en de sfeer op Sportpark De Maten vergoedde echter veel. In de 48e minuut schoot Frank Post naast. Vier minuten later ontsnapte DOS toen een uithaal van Joshua van Marle tegen de kruising belandde en net niet in het doel rolde. Even later (56e minuut) had Go-Ahead geluk toen een vrije bal van Dennis Diender de lat toucheerde. Twee minuten later liet Lenhard de Velde een goede kans liggen door in kansrijke positie een slap schot te produceren. De derby kreeg meer pit en beide ploegen ging soms over de schreef. De arbiter trad hier niet voldoende tegenop. Voornaamste slachtoffer was Eddo Wesselink die zwaar geblesseerd het veld moest verlaten. Gevreesd wordt voor een botbreuk in het scheenbeen of de enkel. Twee minuten na het uitvallen verloor Go-Ahead ook nog Hussein Raza. Hij kreeg binnen zeven minuten twee gele kaarten.

Tegen tien man gooide DOS er nog een schepje bovenop en kwam Go-Ahead steeds meer in de problemen. Vlak nadat Jeffrey Klein en Jord van der Weerd in het veld waren gekomen scoorde DOS de aansluitingstreffer via een uithaal van Dennis Diender in de 67e minuut. De gelijkmaker hing in de lucht, maar tien minuten voor tijd ging Karim Gabara de fout in de door een overtreding te maken op de doorgebroken Kevin Smit. De Dosser kreeg onmiddellijk rood. Daarna stokte het offensief van DOS. Toch kreeg de thuisploeg nog een goede kans op de gelijkmaker. In blessuretijd had Matthijs Winters de bal voor het inkoppen, maar hij kreeg de bal niet goed op zijn hoofd en mikte naast. Aan de andere kant had Go-Ahead kansen op 1-3, maar het bleef bij een nipte nederlaag voor DOS.