Bewoners treffen slang in keuken

Partnerbijdrages

KAMPEN - Bewoners van een appartementencomplex aan de Broederweg 8 troffen zaterdag een onverwachte gast aan op hun aanrecht. Rond 23.30 uur belden zij de dierenambulance met de mededeling dat er een slang in de keuken lag.


De Dierenambulance kwam polshoogte nemen en trof de ontstelde bewoners in rep en roer. Het bleek inderdaad om een slang te gaan. Omdat niet duidelijk was om wat voor soort het ging, heeft de Dierenambulance contact gezocht met TerraVaria, een reptielenspecialist uit IJsselmuiden. De specialist constateerde dat het ging om de voor mensen ongevaarlijke Amerikaanse Rattenslang (Pantherophis guttata).


In januari is een bewoner vertrokken die reptielen hield. Waarschijnlijk was het diertje al eerder ontsnapt en heeft zich al die tijd schuilgehouden in het pand. Toen de temperatuur toenam is het op onderzoek gegaan.


De slang, een zogenaamde 'Missing Black-variant' is ongeveer 80 centimeter lang en zes tot acht maanden oud en niet helemaal gesocialiseerd. De medewerker van TerraVaria heeft het dier gevangen en het is nu in opvang in de winkel van TerraVaria in IJsselmuiden. Tot 5 mei is het dier daar af te halen door de eigenaar, bij aantonen van eigendom. Daarna zal er een goed tehuis worden gezocht voor het reptieltje.


TerraVaria is te bereiken op telefoonnummer 038-4204588 of 06-19925200.