'Verkeersslang' geopend bij de Trekschuit

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN - "En wie van jullie is er op de fiets naar school gegaan?", vroeg wethouder Pieter Treep maandagochtend aan de leerlingen van de Trekschuit. Hij kwam die dag speciaal op een mooie fiets naar de school om de 'Verkeersslang' te openen.


Dit is een basisschoolproject waarbij aan ouders gevraagd wordt om zoveel mogelijk kinderen te voet of per fiets naar school te laten gaan in plaats van met de auto.  "Met de fiets of lopend naar school is vaak net zo snel als met de auto maar gezonder en veiliger", zo maakte Treep aan de leerlingen duidelijk.


Afgelopen week bleek uit een nulmeting dat 76 % van de leerlingen al met de fiets of te voet naar school gaat. Maar volgens Treep is het streven om tijdens het project dit te verhogen naar 85 procent.


Aan de 'Verkeersslang'  doen de meeste basisscholen in IJsselmuiden mee. "Zij hebben ook allemaal verkeersouders en deze hebben de Verkeersslang georganiseerd", vertelde Treep.


De wethouder kwam maandagochtend met een speciale fiets (beschikbaar gesteld door rijwielhandelaar Mulder-red.) naar de Trekschuit. Hierbij liet hij zich  vergezellen door de teamchef van de politie  P. van der Linde. Op het schoolplein werd het team opgewacht door leerlingen met gele ballonnen. Treep fietste een klein parcours om de pionnen waarna de verkeersslang officieel geopend was.


Leerlingen zijn speciaal voor deze gelegenheid maandagochtend met een versierde fiets naar school gekomen. Uit elke groep werd na de opening van de Verkeersslang een winnaar met de mooist versierde fiets gekozen, die hiervoor een leuke prijs ontving.  De fietsen van alle leerlingen worden nog uitgebreid gecontroleerd zodat ze veilig op school kunnen komen.